You are here:  / Obiective turistice din VIETNAM

Obiective turistice din VIETNAM

Locuri de vizitat in Vietnam, obiective şi recomandări turistice.
Vietnam este un stat din Asia de sud-est, care se învecinează la vest cu Laos, la sud-vest cu Cambodgia şi la nord cu China.
Ţara este divizată administrativ în 59 de provincii, însă, de obicei este privită din punct de vedere a trei regiuni mari, Vietnamul de Nord, Central şi de Sud.
În Vietnamul de Nord sunt concentrate numeroase monumente arhitecturale și culturale, clădiri vechi și alte vestigii ale istoriei. Cele mai multe dintre obiectivele istorice sunt concentrate în capitala Hanoi, care în mod surprinzător îmbină cultura orientală și cea occidentală, tehnologiile moderne şi tradițiile strămoşeşti, arhitectura franceză și influența puternică a Chinei. În această regiune sunt amplasate cele mai importante zone agricole, cum ar fi plantații de cafea și ceai, câmpuri de orez, ferme, precum şi parcuri naționale. Dintre zonele ţării, Vietnamul de Nord se potriveşte cel mai puţin pentru o vacanță pe plajă, deoarece iernile sunt destul de reci, iar verilor le este specifică arşiţa dogoritoare. Unicul anotimp confortabil în această regiune este primăvara.
Majoritatea staţiunilor de plajă sunt concentrate în Vietnamul Central, care bucură turiştii cu un climat plăcut, un litoral însorit, privelişti încântâtoare şi cu cea mai mare peșteră din lume, Hang Son Doong. Cel mai mare oras din regiune este Danang, care se consideră una dintre capitalele petrecerilor din Vietnam. Pe întreg litoralul în jurul oraşului sunt amplasate baruri și discoteci unde vă puteţi distra până în zori. În Da Nang, precum şi în oraşul Hue se află un şir de temple și palate vechi, unele dintre care sunt incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.
Vietnamul de Sud este regiunea cea mai dezvoltată economic a țării. Aici au fost construite cele mai bune hoteluri, drumuri și alte beneficii ale civilizației. În zonă sunt amplasate şi staţiuni populare printre turişti, cum ar fi Nha Trang, preferat îndeosebi de tineret. Principalul oraş al regiunii este Ho Chi Minh, o metropolă modernă şi plină de viaţă. Daca călătoriţi împreună cu copii are sens să mergeţi în Phan Thiet, care posedă o întreagă infrastructură pentru micuţii călătorii, inclusiv un parc de distracții modern.
Una dintre cele mai luxoase staţiuni de plajă este considerată insula Phu Quoc, unde se merge pentru a petrece timpul într-o atmosferă de intimitate și relaxare în jungla tropicală.

 • Cascada Detian – Ban Gioc
  Dec 28 2016

  Cascada Detian – Ban Gioc

  Între Vietnam și China este situată una dintre cele mai frumoase cascade din lume, care concomitent serveşte şi drept frontieră naturală dintre cele două ţări. Totodată, cascada este şi un loc de comemorare a 60.000 de ostaşi care şi-au pierdut viaţa în războiul ce a avut loc între cele două state în perioada 17 februarie-16

  Read more
 • Dec 03 2016

  Son Doong – cea mai mare pestera din lume (VIDEO)

  Sơn Đoòng – o peşteră din partea centrală a Vietnamului, la moment recunoscută drept cea mai mare peşteră din lume. Peştera se află în inima Parcului Naţional Phong Nha-ke Bàng din provincia Quang Binh, în apropiere de frontiera între Vietnam şi Laos. Dimensiunle peşterii sînt cu adevărat uimitoare, atingînd o înălțime de 200 de metri,

  Read more