You are here:  / Obiective turistice din SUDAN

Obiective turistice din SUDAN

Locuri de vizitat in Sudan, obiective şi recomandări turistice.
Sudan este unul dintre cele mai mari state din Africa și al șaisprezecelea stat din lume ca mărime. Principalele obiective turistice ale ţării sunt vânătoarea de pradă mare în pădurile din sud, excursiile cu barca pe apele Nilului, pescuitul la adâncime, scufundările în Marea Roșie, grădinile subacvatice din Port Sudan și siturile arheologice din nord.
Cea mai mare parte a țării este acoperită de nisipurile arzătoare ale deşerturilor Libian și Nubian, unde asemenea unor nori leneşi plutesc caravanele răzleţe.
Obiectivele istorice merită atenţia datorită faptului, că pe parcursul secolelor teritoriile actualei Republici Sudan s-au aflat în componenţa Regatului Nubian, a cărui conducători prin nimic nu au fost mai prejos decât marii faraoni egipteni. În Sudan, până în prezent s-au păstrat Piramidele Nuri și Meroe.
Datorită faptului, că apele Mării Roșii ascund o mulțime de mistere, una dintre cele mai populare atracţii oferite de Sudan este safari de scufundari. Adâncurile vă oferă frumuseţea uimitoare a coralilor, barracude și delfini, rămășițe ale navelor scufundate, laboratorul lui Jacques-Yves Cousteau şi multe altele.
Concomitent, nu trebuie de trecut cu vederea şi obiectivele turistice cu care se mândresc oraşele din Sudan. Capitala Khartoum ne propune să vizităm un faimos muzeu al antichităţii, precum şi templele antice egiptene Buen şi Semnyi, transportate din Nubia. Merită atenţia şi reşedinţa președintelui deasupra căreia flutură steagul național în culori pan arabe care atribuie Sudanul la țările Răscoalei arabe contra Imperiului Otoman. Coloritul național este scos în evidenţă în oraşul Omdurman, faimos prin clădirile sale în stil oriental, mulţimea de străzi şerpuitoare printre case și piețele pline de viață.

  • Orașul Meroe și misterioasele piramide din Sudan.
    Dec 11 2016

    Orașul Meroe și misterioasele piramide din Sudan.

    Vechiul oraş Meroe este situat pe malul estic al fluviului Nil, la nord-est de Khartoum în Sudan. Timp de mai multe secole Meroe a fost capitala prosperă a regatului Kush. Orașul a fost reședința domnitorilor din anul 592 „î. Hr.” şi până anul 350 „d. Hr.” Până în prezent, în Sudan s-au păstrat peste 200

    Read more