You are here:  / SEYCHELLES

SEYCHELLES

Turismul în Seychelles, prezentare generală.
Republica Seychelles, este o țară insulară formată din 115 insule granitice şi atoli de corali, cu o populaţie de aproximativ 88.000 de locuitori. Arhipelagul este situat în partea de vest a Oceanului Indian, la sud de ecuator, cu 1600 km mai la est de continentul african și mai la nord de insula Madagascar.
Suprafaţa totală a insulelor Seychelles este de 455 de kilometri pătrați. Cea mai mare insulă a arhipelagului este Mahé (142 km²), pe care se află capitala statului, Victoria, precum și aeroportul internațional.
În rândurile turiştilor se bucură de popularitatea şi insulele Praslin, La Digue, Silhouette și Bird.
Cea mai importantă sursă de venit a Republicii Seychelles este turismul, de pe urma căruia statul obţine 70% din venituri, după care urmează industria pescuitului. Anume pe insulele Seychelles se află cea mai mare bază de prelucrare a tonului din bazinul Oceanului Indian.
Pe lângă toate acestea, Seychelles este şi o zonă off-shore, în care sunt înregistrate mii de companii internaționale.
Regiuni şi oraşe.
Capitala republicii este oraşul Victoria, situat pe insula Mahé. În esenţă, în sensul clasic, acesta este singurul oraș din Seychelles, cu străzi frumoase și arhitectură colonială. Toate obiectivele turistice, de la Big Ben la catedrala Sf. Pavel sunt concentrate în centrul orașului, pe Long Pier Road şi Market Street.
Cele mai luxoase hotele sunt amplasate pe litoral, iar cele mai modeste, cu două nivele, un pic mai departe.

Insula Mahé, una dintre cele mai mari din arhipelag, este renumită prin plajele sale, care sunt aproape 70 la număr, cea mai aglomerată fiind Beau Vallon. În cazul în care doriți un pic de liniște şi intimitate, urmează să mergeți pe coasta de vest. Dintre distracţii pot fi evedenţiate excursile prin capitală, satul meşteşugăresc și plantația de ceai.

Insula Praslin, situată la 36 km de insula Mahe, cu dimensiunile de 4 pe 11 km, la fel, este una dintre cele mai mari insule din arhipelag.
Mândria insulei sunt uriașele nuci de cocos endemice, numite „coco de mer“, asemănătoare unei inimi. Plajele locale sunt mici și liniștite, hotelurile sunt primitoare, iar apa mării un adevărat paradis pentru amatorii de scufundări.

Insula La Digue, este renumită prin stâncile sale de granit, maiestuosul munte Cuibul Vulturilor și parcul Union Estate, care cândva a servit drept platou de filmare pentru celebrul film francez „Emmanuelle”.

În Seychelles există și insule-hotele, cum ar fi Fregate, Silhouette, Desroches, Cerf, Insula Sfânta Ana și insula privată Denis.

Clima în Seychelles.
Clima insulelor Seychelles este subecuatorial maritimă şi se diferențiază prin două perioade. Din decembrie până în mai este arşiţă, temperatura medie a aeruluii fiind de +29 grade. Din iunie până în noiembrie devine un pic mai răcoare, temperatura medie fiind de + 24 grade. Pe lângă aceasta, musonii formează două perioade intermediare. Din iunie pînă în octombrie, datorită musonului sud-vestic, este sezonul uscat, iar din decembrie pînă în aprilie, datorită musonului de nord-est se înregistrează arşiţă şi creşte umiditatea aerului. Cea mai reuşită perioadă a anului pentru scufundări este primăvara, din martie până în mai și toamna, din septembrie până în noiembrie.
Amatorii de windsurfing și yachting vizitează insula în lunile mai și octombrie. Sezonul estival durează anul împrejur.

Regim de vize şi control vamal.
Cetăţenii români nu au nevoie de viză pentru a intra pe teritoriul Insulelor Seychelles pentru o perioadă de 90 de zile. Cetăţenii Republicii Moldova nu au nevoie de vize de intrare în Seychelles pentru o perioadă de şedere de pînă la 30 de zile.
La introducerea şi scoaterea valutei străine nu există careva restricții. Introducerea şi scoaterea monedei locale este limitată la 2 mii de rupii seychelleze. Persoanelor cu vârsta de la 19 de ani, le este permisă introducerea fără taxe de import a 400 de țigarete sau 500 de grame de tutun; până la 2 litri de băuturi alcoolice; până la 200 ml de parfum. Importul de echipamente sportive este limitat la suma de 500 de rupii, articole din metale prețioase la suma de 500 de rupii, altor bunuri și lucruri personale la suma de 3 mii de rupii.
La introducera instrumentelor muzicale, echipamentului sportiv și aparatelor electrocasnice portabile, va trebui să achitați un depozit special. Banii vă vor fi returnaţi la ieşirea din ţară, cu condiţia că lucrurile susmenţionate părăsesc ţara împreună cu proprietarul.
Animalele domestice pot fi plasate în carantină pe un termen de 14-180 de zile şi li se permite intrarea doar în cazul prezentării unui certificat sanitar-veterinar internațional, emis nu mai târziu de o lună înainte de sosire.
Este interzisă introducerea armelor, inclusiv celor pneumatice şi pentru vânătoarea subacvatică. Deasemenea, este interzisă introducerea fructelor, legumelor, plantelor, ceaiului, păsărilor, cărnii, medicamentelor și substanțelor narcotice.
Este interzis exportul de corali, scoici, a articolelor din carapace de broască țestosă și nucilor „coco de mer”.
În Seychelles lipseşte sistemul Tax free.
Transport.
Traficul aerian între insulele Seychelles se efectuează de compania Air Seychelles, care operează zboruri regulate între Mahe și Praslin, Fregate, Bird, Denis, precum și zboruri charter spre alte insule. Costul călătoriei constituie între 370-870 de rupii într-o singură direcție şi depinde de destinaţie.
Totodată, compania Seychelles Helicopter operează zboruri cu helicopterele în zonele turistice majore, precum și la comandă, spre insulele îndepărtate. Costul călătoriei constituie aproximativ 4000 de rupii pentru o oră de zbor.
Pe lângă aceasta, legătura dintre insule, chiar și cele mai îndepărtate, se efectuează prin intermediul feriboturilor și a goeletelor. Biletele pot fi procurate la bord și costă aproximativ 70 de rupii într-o singură direcţie.
În Seychelles este posibil de închiriat bărci, catamaranuri și iahturi. În cea mai mare parte, astfel de servicii sunt operate de companiile Charter Seychelles, Interya Charter, Charter World.
Autobusele companiei SPTC circulă pe insulele Mahe și Praslin, la un interval de 15 minute pe rutele principale și la un interval de 30 min – 1 oră pe celelalte rute.
Pe insula Mahe, autobuzele circulă zilnic de la ora 5:00 până la 20:30, în Praslin între orele 5:45 și 17:45.
Itinerarul rutelor pentru ambele insule, de obicei, este disponibil la recepţia hotelurilor. Costul călătoriei este de 5-10 rupii.
Pe aceste două insule este prezent şi serviciul de taxi. Taxiurile sunt confortabile, activează non-stop, staţiile de taxi sunt amplasate în preajma hotelurilor. Tariful pentru primul kilometru este de 15 rupii, după care se calculează câte 5 rupii per kilometru. Tariful pentru bagaj este de 5 rupii. Tarifele pe timp de noapte sunt mai mari decât cele pe timp de zi. Staţia de taxi în Victoria se află pe strada Albert Street, în spatele oficiului poștal.

Închirieri maşini în Seychelles.
Pentru a închiria o mașină aveți nevoie de permis de conducere național sau internațional. Pentru încheierea contractului de chirie trebuie să aveţi vârstă minimă de 22 de ani și experiență de conducere de minimum 3 ani. Circulația în Seychelles se efectuează pe banda stângă. Pe lângă aceasta, pe insule sunt o mulțime de drumuri de munte, calitatea cărora lasă de dorit. În atare circumstanţe, turiştii care nu au o experiență de conducere solidă vor riscă enorm. Deaceea gîndiți-vă bine înainte de a închiria o mașină.
Dacă totuși doriți să călătoriţi de sinestătător prin ţară, însă nu aveţi suficientă experienţă de conducere, mai bine faceţi un târg cu un taximetrist și efectuaţi o excursie pe insulă cu taxiul. Plăcerea nu o să vă coste chiar atât de scump.
În cazul în care, țineți morțiș să închiriați o mașină, cea mai bună alegere pentru drumurile locale va fi un SUV.
Viteza maximă în orașe este de 45 kilometri pe oră, în afara localităţilor – 65 km / h și doar pe traseul spre aeroport este permisă viteza de 80 km pe oră.
În ultima sâmbătă a fiecărei luni, aproape toată populaţia insulei Mahe vine la Victoria pentru a cheltui salariul recent primit. De aceea, în aceste zile orașul este atât de aglomerat, încât este practic imposibil să găsești un loc pentru parcare. Pe insula Mahe sunt șase benzinării, iar pe Praslin doar două.
Totodată, pe insulă sunt o sumedenie de oficii care oferă în chirie biciclete, probabil cel mai comod mijloc de transport pentru o insulă. Din păcate, aceste oficii, în dese cazuri, nu au destule biciclete pentru toţi doritorii.

Telefonie fixă, mobilă şi Wi-Fi.
Pentru efectuarea convorbirilor pe teritoriul ţării şi a beneficia de serviciile internet este convenabil de procurat cartele SIM ale operatorilor AirTel și Cable & Wireless. Acestea pot fi procurate la magazinele operatorilor și la chioșcurile de suvenire. Multe dintre pachete includ minute gratuite pentru convorbiri naționale. AirTel oferă vouchere promoționale pentru convorbiri internaționale (30-100 SCR). Pachetul de start la Cable&Wareless costă 100 de SCR, iar convorbirile internaționale 9,5 SCR pentru un minut.
Pe străzile din Seychelles sunt instalate taxofoane, majoritatea dintre care acceptă carduri magnetice pe care le găsiți la chioscurile de presă. O parte dintre taxofoane funcționează cu monede, preţul apelului fiind de 1 SCR pentru 3 minute de convorbiri locale. Apelurile internaționale se efectuează doar cu cardul, iar costul apelului constituie 15 rupii pe minut. Pe timp de noapte apelurile costă mai ieftin. Internetul este încă slab dezvoltat, puncte de acces Wi-Fi fiind disponibile doar la Victoria și în unele regiuni ale insulei Mahe.

Valuta naţională.
Unitatea monetară din Seychelles este Rupia seychelleză (SCR). O rupie este egală cu 100 de cenți.
La rata de schimb oficială, valuta străina poate fi schimbată la casele de schimb valutar din aeroport sau la bancă. Dacă doriți să o schimbați înapoi, acest lucru se efectuează cu prezentarea certificatului de la schimbul inițial. De obicei, pe parcursul săptămânii, băncile lucrează de la 8:30 pînă la 14:00. Sâmbăta până la ora 11:00.
Spre deosebire de majoritatea țărilor, în Seychelles este mult mai convenabil de schimbat cecurile de călătorie, decât banii. Foarte multe magazine şi chioşcuri de suvenire acceptă dolarii și euro. În hotele puteți achita cu cardul de credit, în valuta locală, dolari sau euro. Schimbul valutei străine în locuri neautorizate este interzis prin lege.

Cum evităm neplăcerile.
Nivelul criminalităţii în Insulele Seychelles este scăzut, dar se recomandă evitarea deplasării pe timp de noapte în zone aglomerate precum Beau Valon.
De asemenea, se recomandă folosirea pentru deplasarea între insule a unor ambarcaţiuni care nu sunt supraîncărcate şi posedă toate facilităţile de protecţie a pasagerilor, accidentele cu victime în urma răsturnării ambarcaţiunilor supraîncărcate fiind destul de frecvente.
Consumul şi traficul de droguri este aspru pedepsit, iar homosexualitatea şi nudismul sunt ilegale.
Pentru înotători prezintă pericol aricii de mare, precum și unii pești otrăvitori. Pentru a evita acest pericol trebuie să alegeți cu maximă atenție locul unde aveți de gând să vă scăldați. În unele cazuri se recomandă să purtaţi încălţăminte specială pentru scăldat.
România şi Republica Moldova nu au nicio formă de reprezentare diplomatică sau consulară de carieră în Seychelles.

Plajele din Seychelles.
Toate plajele din Seychelles sunt municipale, de nisip, în formă de golfuri mici. Fiecare hotel își are propria porțiune de litoral, însă aceasta nu înseamnă că acolo se pot bronza doar ospeții hotelului. Umbrelele și sezlongurile sunt gratuite.
Cea mai petrecăreaţă plajă de pe Seychelles este Beau Vallon, situată la 3 km de Victoria. Aceasta este protejată de valuri de un recif de corali, iar pentru cei mai curajoși scufundători sunt echipate platforme speciale.
Pe plajă o să găsiţi baruri, magazine, comodități, divertisment, adică toate cele necesare pentru a vă petrece timpul frumos și vesel.
Pe coasta de vest a insulei Mahe sunt o mulţime de golfuri izolate. Este adevărat, că nu în toate este permis scăldatul, însă frumuseţea peisajelor vor compensa acest neajuns. În partea de sud a insulei, de asemenea, lipseşte aglomeraţia, fapt care atrage amatorii de snorkelling și de liniște.
Una dintre cele mai frumoase plaje de pe Mahe este Anse Intendance, situată în partea de sud-vest a insulei şi înconjurată de cocotieri rămuroşi.
Cea mai populară zonă de odihnă de pe insula Praslin este Anse Lazio. În timpul săptămînii aici este liniște, însă în weekend zona este invadată de localnici.
De asemenea, puteți petrece plăcut timpul și pe plaja Côte d’Or sau pe Anse Consolacion, ascunsă în partea de est al insulei.
Cele mai impresionante peisaje de pe insula La Digue le puteți observa din regiunea golfului Source d’Argent. Blocurile de granit gigantice, împrăștiate de-a lungul țărmului, ce se înroșeșc în razele soarelui ce apune, vă vor lăsa nişte sensaţii de neuitat.
Plajele Anse Coco, Petit Anse şi Grand Anse, acoperite cu nisip roz, sunt la fel de fascinante, însă, din aprilie și pînă în octombrie scăldatul în această zonă este destul de periculos.
Insulele Silhouette, Alphonse, Denis și Felicite, pe lângă condiţii excelente pentru pescuit şi scufundări vă mai oferă şi nişte peisaje uimitoare.

Diving în Seychelles.
Apele arhipelagului sunt populate de o mulțime de specii rare a faunei marine, cum ar fi pești-fluture, pești-picasso, peşti-brici (Aeoliscus strigatus), pești-piatră (Synanceia verrucosa), pești Pterois radiata, rechini ciocan, rechini pelerin, marlin albastru, pești cardinal, pești spadă, ton cu aripioare galbene, murene verzi și maro, 17 specii de arici de mare şi cele mai mari țestoase din lume.
Majoritatea scufundărilor se efectuează din bărci. Călătoria cu barca de la ţărm până la majoritatea locurilor pentru diving va dura 10-40 minute.
În centrele de diving activează instructori profesioniști, care comunică în mai multe limbi. Tot aici, aveți posibilitatea de a închiria tot echipamentul necesar.
Vizibilitatea în apă, în largul mării, poate ajunge la 30 de metri, iar temperatura apei este de + 24-30 grade Celsius. Sezonul de diving este limitat de către musoni, deoarece în această perioadă se reduce semnificativ transparența apei.
Lumea subacvatică din Seychelles vă stă la dispoziție din aprilie până în mai și din septembrie pînă în octombrie.
Pescuit în Seychelles.
Insulele Seychelles sunt un adevărat paradis şi pentru amatorii pescuitului. Sezonul perfect pentru această activitate este vara. În apele din Seychelles poate fi prins tonul, barracuda, rechinul tigru și rechinul Mako. Pentru cei mai mulţi dintre pescari, cel mai râvnit trofeu este peștele-spadă sau marlinul albastru, greutatea cărora poate depăși 400 kg. De obicei se pescuieşte din bărci pentru 4 sau 6 persoane, care pot fi închiriate pe insule pentru o jumătate de zi sau o zi întreagă. Pescuitul începe dis-de-dimineáţă, deoarece ajungând la locuri cu adâncime mare, trebuie mai întâi de prins peşte mic, care ulterior serveşte drept momeală pentru peştii mari. Peștele prins poate fi preparat de către echipajul bărcii sau bucătarul restaurantului, la întoarcerea în hotel.

Surfing în Seychelles.
Cele mai bune locuri pentru surfing sunt în apele insulelor Mahe și Praslin. În partea de nord-vest a insulei Mahe se află plaja Grand Anse, care datorită valurilor cu o înălţime de 2 metri, este cea mai populară printre amatorii de surfing.
Alte plaje potrivite pentru surfing de pe insula Mahe sunt Beau Vallon și Anse Bougainville. În general, apele din apropierea plajelor din partea de est a insulei sunt mai liniștite decât cele din vest, unde deseori vremea este imprevizibilă.
Pe plaja Anse Lascar de pe insula Silhouette puteți face surfing în orice timp al anului.
Cel mai bun sezon pentru surfing pe coasta de vest sunt lunile noiembrie – aprilie, deoarece în lunile de vară, din cauza valurilor foarte mari, surfingul în aceste locuri devine periculos. Cel mai popular loc pentru surfing din această regiune este plaja Anse Lazio de pe insula Praslin.
În zona estică este preferabil să practicaţi acest sport între lunile mai-septembrie, deoarece în această perioadă vânturile din sud-est crează un relief perfect al suprafeței apei.
Pe Anse Gaulette, Bel Ombre și Anse Intendance se distrează surferi cu cel mai diferit nivel de pregătire. Plajele Beau Vallon şi Carana Beach sunt potrivite pentru începatori, iar Anse Bougainville, Anse Royal și Barbaron se recomandă doar profesioniștilor în domeniu. Costul mediu al lecțiilor de surfing cu instructor este de 1200 SCR, închirierea echipamentului costă pînă la 500 de SCR pe zi.

Cumpărături.
Prețurile din magazine sunt destul de mari, iar sortimentul este foarte slab, comparativ cu cel din Europa. Puteți cumpăra haine din bumbac, sandalete din piele, haine și încălțăminte sportivă.
De obicei, pe parcursul săptămânii, magazinele lucrează de la ora 8:00 până la 16:00, cu întrerupere la pauza de masă de la 12:00 pînă la 13:00, sâmbăta până la ora 12:00,iar duminica este zi de odihnă.
În calitate de suvenire, de pe insulele Seychelles puteți procura o mulțime de lucruri interesante, cum ar fi pălării de paie pentru bărbați, opere de artă locală (de exemplu, lucrări ale pictorilor din Seychelles), condimente (curry creol și ardei iute), ceai de înaltă calitate, CD-uri cu muzică locală, ornamente, lădiţe din corali și sidef.
Totuşi, cadoul cel mai de preț ar fi Coco Mer (Lodoicea maldivica), fructul unui palmier din familia Arecaceae, care produce cele mai mari semințe din lume ce pot ajunge la 20 kg. Fiecare palmier rodește maxim 30 de nuci. Din păcate, acestea nu poate fi scoase din țară fără un certificat special.
Anual în Seychelles se culeg în jur de 3000 de nuci. Fiecare fruct este numerotat, marcat cu un cod special, care este indicat în certificat atunci când cumpărați fructul de la un vânzător autorizat. O astfel de nucă costă în medie de la 150 la 250 de euro, iar exemplarele mai mari sunt şi mai scumpe. De obicei, în preț este inclus și permisul pentru export. Din nuca întreagă se confecţionează lădiţe pentru bijuterii, iar din părțile mai mici, aşa numita”faianţa de praslin”, se confecţionează boluri, farfurii, linguri, cupe și alte obiecte destul de fine.

Bucătărie și restaurante în Seychelles.
Bucătăria din Seychelles are la bază tradițiile culinare creole, unde componentele principale sunt orezul și darurile mării. Cel mai popular fel de mâncare este considerat pwason ek diri – pește cu orez.
În meniu, întotdeauna sunt prezente delicatese tipice, cum ar fi peștele roșu şi suculent (bourzwa), steak din ton, considerat regele peștilor, shatini de rechin, iar uneori chiar și fileu de pește papagal. Peștele călător (Istiophorus platopterus) afumat este un aperitiv ce nu lipsește niciodată.
Creveții locali, fie pregătiţi cu curry în sos dulce, fie că în sos de usturoi, de asemenea sunt nemaipomeniți.
O altă delicatesă locală sunt liliecii de fructe (Chauve Souris), destul de osoşi, dar cu siguranță merită de gustat.
Trebue să reţineţi că bucătăria din Seychelles este foarte picantă, de aceea, când comandați bucatele, solicitaţi o cantitate moderată de condimente.
În restaurantele din Seychelles pot fi comandate şi bucate din bucătăria europeană.
Cele mai cunoscute băuturi locale sunt „Dite zitronel”, o tinctură de mentă de lămîie, „Kalu“ – suc de cocos fermentat, cu un gust asemănător cu cel al vinului tânăr şi „baka“ – suc fermentat de trestie de zahăr. Berea locală se numește Seybrew.
Amatorilor de vinuri bune le este recomandat să încerce vinurile sud-africane, pe care le găsiți într-un sortiment bogat în barurile din Seychelles.
Hrana în restaurantele de pe lângă hoteluri este destul de scumpă. În restaurantele mici şi pitoreşti de pe litoral, sau în localităţi mai mici, masa este mult mai ieftină, între 200-300 rupii.

Atracţii turistice şi divertisment.
Pe insulele Seychelles este disponibilă o gamă largă de distracții și activități, în special pentru turiști. Acest loc este un adevărat paradis pentru iubitorii pescuitului, scufundărilor şi curselor cu bărci cu pânze. Totuşi, principalele activităţi sunt, desigur, surfingul și snorkelingul, care anul adună pe Seychelles mii de turiști din întreaga lume.
Programul excursiilor pe insula Mahe include obligatoriu vizita capitalei Republicii Seychelles, Victoria.
Principala stradă din Victoria este Market Street, unde, pe lângă numeroase magazine, chioşcuri de suveniruri și piețe, se află Catedrala Zămislirii Neprihănite, Turnul cu ceas, Muzeul de istorie naturală, un mic muzeu istoric, cel mai mare supermarket din Seychelles, dimensiunile căruia, de fapt, nu depășesc dimensiunile unui magazin obișnuite din orăşelele europene, precum şi unicele 2 semafoare din întreg arhipelagul.
Deasemenea prezintă interes şi sediul Băncii din Seychelles, Biblioteca Națională, Parlamentul, o mică biserică anglicană, un templul hindus „gopuram”, o moscheie modestă și piața Sir Selwyn Selwyn-Clarke.
În ceea ce ţine de iubitorii petrecerilor, aceștia vor fi dezamăgiți în oarecare măsură, deoarece în zonă activează doar câteva discoteci și cazinouri. Pe insula Mahe activează doar trei cazinouri, în hotelurile Plantation Club, Berjaya Beau Vallon şi unul deschis recent în centrul capitalei, care deja a devenit cel mai bun din Victoria.
Aceeaşi situaţie e şi în privinţa cluburilor de noapte – sunt puține și de regulă nu prezintă nici un interes pentru turişti.
Printre excepțiile plăcute se numără „Lovant Club” din centrul Victoriei, discoteca „Katiola”, „Club 369” și clubul „Barrel”. Pe insula Praslin activează un cazinou în hotelul Lemuria Resort.

Sărbători și evenimente.
Principalele sărbători oficiale din Seychelles au loc în prima lună de vară.
La data de 5 iunie este sărbătorită Ziua eliberării, în cinstea venirii la putere a socialiștilor.
La 18 iunie este Ziua Reconcilierii Naționale, ziua cînd a fost adoptată Constituția. Această zi se sărbătoreşte cu mult fast, parade pompoase, show-uri muzicale şi expoziţii de flori.
La data de 29 iunie se sărbătoreşte Ziua independenței.
În septembrie are loc festivalul culinar din Praslin, unde puteţi savura cocktail-uri din „Coco de Mer“ și alte bucate exotice.
Anul nou este sărbătorit în stil tropical, în loc de brad se împodobeşte un palmier, iar în loc de ghirlande se agaţă flori. Cu toate acestea, mesele pompoase și veselia pînă dimineața râmâne o tradiție universală.
Pe Seychelles sunt adorate diferite festivaluri. Primăvara se desfășoară săptămîna franceză, în cadrul căreia au loc multe expoziții și concerte. În luna martie se organizează un carnaval care atrage o mulţime de turiști.
În luna mai, are loc o regata cu ambarcaţiuni cu vele, în iunie are loc evenimentul Mind Spirit Corp, în cadrul căruia se promovează un mod de viață sănătos.
Festivalul culturii creole, la rândul său, este o șansă de a face cunoștință cu obiceiurile străvechi ale insulei, iar la festivalul pescăresc de pe La Digue vi se oferă posibilitatea de a concura cu localnicii în arta pescuitului.

Hoteluri în Seychelles.
Hotelurile din Seychelles nu au o clasificare oficială, iar operatorii de turism le evaluează singuri, atribuindu-le numărul de „stele”.
Rețeaua de hotele are acoperire pe toate insulele mari, iar bungalori mai mici, cu diferit nivel de confort, găzduiesc turişti chiar şi pe nişte insuliţe de coral.
Cu toate acestea, chiar și cele mai mici hotele, garantat pot asigura un nivel de servicii conform standardelor internaționale.
Tensiunea curentului din hotele este de 240 V, prizele fiind de standard britanic cu trei pini. Pentru conectarea aparatelor din Romania sau Republica Moldova aveți nevoie de un adaptor, pe care îl puteți solicita la recepție.
Familiile cu copii, cel mai des optează pentru hotelurile de pe Mahe, unde plajele sunt bine echipate şi protejate de valuri prin recife de corali.
Amatorilor de odihnă în tihnă se recomandă Praslin şi La Digue, unde domină liniştea și se oferă toate condițiile pentru scufundări și snorkelling. Pentru luna de miere se recomandă insulele-hoteluri, unde bungalourile izolate oferă o atmosferă intimă şi romantică.
Cea mai ieftină opțiune de cazare sunt casele de oaspeţi şi apartamentele. În Victoria un astfel de tip de locuință o puteți închiria la un preţ de 1150 de rupii pe zi. O cameră dublă, într-un hotel de 3 stele din capitală vă costă 1630 de rupii, în unul de lux cu 5 stele va trebui să achitaţi deja 3400 de rupii. Pentru o cameră dublă la o casă de oaspeţi din Praslin veți achita de la 815 rupii în sus, pe când într-un hotel de lux, de la 3000 rupii pe noapte. Cazarea într-un hotel de 2 stele pe insula La Digue costă 1000 de rupii penru o noapte, iar într-o vilă cu trei nivele și piscină, 13.000 de rupii pe zi. O vacanță lipsită de griji pe cea mai populară insulă din zonă, Fregate, o să vă ușureze portmoneul cu 50.000 de rupii. Asta în cazul în care vă este suficient să petreceţi o singură zi în paradis.ULTIMELE STIRIBooking.com

ARTICOLE

loading…


LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )