You are here:  / Ştiri Turism Peru / Se modifică regulile de vizitare a oraşului antic Machu Picchu

Se modifică regulile de vizitare a oraşului antic Machu Picchu

Începând cu 1 iulie, se vor schimba regulile de vizitare a uneia dintre cele mai populare atracții turistice din America de Sud, vechiul oraş incaş Machu Picchu din Peru.
Dacă anterior turiștilor li se permitea să se afle timp nelimitat pe teritoriul monumentului, începând cu luna iulie vor fi instituite două intervaluri limitate de timp pentru a explora orașul şi anume între 6:00 – 12:00 și 12:30 – 17:30.
De asemenea, vizitarea Machu Picchu va fi posibilă doar în grupuri până la 16 persoane, cu condiţia că sunt însoţiţi de un ghid licențiat. Pe lângă aceasta, vizitatorii vor trebui să se deplaseze pe trasee stabilite.
Anual, Machu Picchu este vizitat de circa 1,5 millioane de turiști. Astfel, prin instituirea noilor reguli, autoritățile din Peru doresc să protejeze de la distrugere monumentul antic.
UNESCO, sub protecţia căruia se află Machu Picchu, la fel a cerut autorităţilor din Peru adoptarea unor măsuri urgente în vederea protejării monumentului.


Prețul biletelor pentru vizitarea complexului va rămâne în continuare 85 $ per persoană. În cazul în care turiștii doresc să-și petreacă toată ziua pe teritoriul orașului antic, aceştea trebuie să procure două bilete, unul pentru prima jumătate a zilei şi celălalt pentru a doua. Biletele pot fi achiziționate prin intermediul site-ul oficial al complexului, sau prin intermediul operatorilor turistici.

Machu Picchu

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )