You are here:  / Stiri Turism Italia / Poliția italiană avertizează turiștii despre apariţia în circulaţie a monedelor false de 2 euro

Poliția italiană avertizează turiștii despre apariţia în circulaţie a monedelor false de 2 euro

Poliția din Italia avertizează localnicii și vizitatorii țării despre creşterea numărului de monede false cu valoarea nominală de 2 euro.

Reprezentanţii organelor de drept au declarat că activitatea infracţională ce ţine de falsificarea banilor s-a înteţit în perioada sezonului estival, când ţara este invadată de turişti străini. S-a mai menţionat şi faptul, că în acest an, infractorii au trecut de la falsificarea bancnotelor cu valoare nominala mică la falsificarea în masă a monedelor.
Astfel în Napoli, doar într-o singură reţea de magazine de îngheţată au fost depistate în jur de 900 de monede false, cu valoarea nominală de 2 euro.

Potrivit colonelului Florimondo Forleo, de la secţia de combatere a falsificării banilor, infractorii special falsifică banii mărunţi pentru a-şi ușura punerea acestora în circulaţie.
Pentru a nu deveni victime ale înșelăciunii, poliția italiană recomandă să folosiţi un magnet obişnuit care o sa vă ajute să depistaţi falsul. Se menţionează că spre deosebire de una adevărata, moneda falsă nu este atrasă de magnet.
,

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )