You are here:  / Obiective turistice din MEXIC / Peştera Cacahuamilpa din Mexic

Peştera Cacahuamilpa din Mexic

În nemijlocită apropiere de „orașul magic” Taxco, situat în nordul statului Guerrero din Mexic, se află neobişnuitul Parc Naţional Cacahuamilpa, ridicat la acest rang în aprilie 1936. Peştera Cacahuamilpa este un monument natural unic, care prin frumuseţea sa ireală atrage un număr enorm de turiști din întreaga lume.
Numele amuzant Cacahuamilpa, se traduce din limba aborigenilor nahuatl ca „câmp de arahide”. La întrebarea privind provenienţa straniului nume nu sunt în stare să răspundă nici localnicii, nici ghizii care însoțesc turiștii în călătoria captivantă prin lumea subterană.
Peștera are o vârstă de aproximativ 2 milioane de ani. Faptul dat este demonstrat de dimensiunile impresionante ale formațiunilor minerale de cea mai bizară formă, fie atârnate de tavan, fie crescute din podeua grotelor.
Întrând în sistemul complicat de peșteri, format din aproape o sută de galerii de diferită lățime și înălțime, unite prin pasaje înguste, scări și poduri, se crează impresia că am nimerit într-o lume totalmente diferită de realitatea noastră.
Fiind iluminate cu lumini de diferite colori, stalactitele și stalagmitele răsucite și împletite în diferite figuri neobișnuite crează iluzia unui regat subteran din basme.
Peșterile, ocupând o suprafață de 2700 de hectare, se întind pe o distanţă de aproape 70 km, iar înălțimea arcadelor atinge uneori 80 de metri. Cacahuamilpa este considerat cel mai mare sistem de peșteri, nu numai în Mexic, ci şi în întreaga lume.
Din păcate, până în prezent au fost studiate şi sunt deschise pentru vizitatori doar în jur de 20 de grote. Lungimea traseului turistic este de aproximativ 2 km, însă şi această distanţă este suficientă pentru a primi o enormă satisfacţie de la plimbarea de neuitat printre fantasticele sculpturi și picturi murale create de marele pictor – natura.
Călătorind prin lumea subterană, în diversitatea de împletituri ale crestelor stâncoase și excrescențelor, puteţi desluşi o șopârlă, un cocoș, flori, pitici, o mireasă în voal irizat și multe alte figuri ciudate. Aici totul depinde de imaginaţia fiecăruia, precum şi de cantitatea de Tequila pe care aţi dat-o peste cap înainte de coborârea în peşteră.
În una din peșteri veți vedea cu siguranță o „sculptura” numită „sticla de șampanie”, care de-a lungul anilor servește drept un fundal excelent în timpul filmărilor publicităţii pentru faimoasa bere mexicană «Corona Extra».
Drept cea mai exotică atracţie din Cacahuamilpa poate fi considerată, cu siguranță, o sală de concert cu rânduri de scaune și o scenă originală, care este situată în una din peșteri. Sala care se poate mândri cu o acustică excelentă, găzduiește în permanenţă concerte și evenimente de divertisment, cu participarea unor ansambluri şi artiști de renume. Printre acestea se numără baletul din Moscova și Orchestra Filarmonică din Acapulco. Se vorbeşte că în această sală a avut un concert şi marele tenor, Placido Domingo.
Pe lângă o plimbare în voie prin regatul subteran uimitor, peşterile oferă divertisment şi pentru iubitorii de sensaţii tari. Pe lângă Bungee jumping, sunt deschise turiştilor 45 de trasee pentru alpinism, rafting și excursii pe râuri subterane, înotul în piscină, vizitarea unei grădini botanice neobișnuite și un popas nocturn într-o tabără de corturi pe malul râului.
Indiferent de ruta pe care o să o alegeți, vizita în lumea magică a peşterii Cacahuamilpa vă va rămâne în memorie pentru totdeauna.

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )