You are here:  / Obiective turistice din MAROC / Orașul Ifrane – Elveția Marocului

Orașul Ifrane – Elveția Marocului

Vorbind despre Maroc ne imaginăm oraşe compuse dintr-un labirint de străzi înguste, case vechi din lut și plaje pustii. Contrar la toate acestea, oraşul Ifrane este absolut diferit de orice alt oraș din Maroc. Situat la o altitudine de aproape 2000 de metri deasupra nivelului mării, imaginea acestui orăşel de munte pare a fi ruptă din Alpii elvețieni. Datorită caselor îngrijite, cu acoperișuri de culoare roșie, grădinilor înflorite, lacurilor, parcurilor, precum și iernilor cu zăpadă, acest minunat oraș în stil european este adesea numit „Elveția Marocului”.

Vegetația luxuriantă, pădurile de pin și pășunile verzi formează un contrast puternic cu majoritatealocalităţilor din Maroc, care au parte de un climat fierbinte și secetos. Din cauza accesibilității sale, Ifrane este o destinaţie turistică de iarnă pentru berberii bogați, care vizitează oraşul pentru a trăi experienţa iernilor europene.
By Amina Lahbabi (Own work) [CC BY-SA 3.0 or GFDL], via Wikimedia Commons.
Ifrane a fost construit de francezi în anul 1930, în peroada când Maroc se afla sub protectoratul Franţei. Anume climă rece a atras în trecut francezii, iar la moment atrage marocanii bogaţi. Dacă pe timp de vară întreg Marocul este înghiţit de arşiţă, Ifrane rămâne răcoros și revigorant.
În timpul iernii, temperaturile adesea scad sub punctul de îngheț, iar pantele dealurilor adiacente sunt acoperite cu zăpadă. În fapt, cea mai scăzută temperatură din întreaga Africă a fost înregistrată anume în Ifrane şi a atins -24 ° C.

După devenirea Marocului independent de la Franța, oraşul a început a fi populat de marocani. Ei au lărgit oraşul, au construit o moschee și o piață. În anul 1995, cu sprijinul americanilor, în Irfane a fost deschisă prestigioasa universitate Al Ahoeyna.

La moment, orașul continuă să se dezvolte ca o stațiune balneară de vară și de iarnă. Căsuţile vechi din centrul oraşului sunt demolate câte puţin, fiind înlocuite de complexele rezidenţiale cu apartamente, iar zonele de elită sunt amplasate la periferiile oraşului.
By Abdallah Mounir (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons.


LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )