You are here:  / Obiective turistice din MAROC

Obiective turistice din MAROC

Locuri de vizitat in Maroc, obiective şi recomandări turistice.
Maroc, oficial Regatul Moroc, este o țară din Africa de Nord cu o mulţime de atracţii turistice, cum ar fi palate rupte din poveştile arabe, parcuri, grădini și plaje uimitoare. Ţara arabă, cu un colorit naţional, puternic evedenţiat și o calitate a serviciilor de nivel european, atrage milioane de turisti din intreaga lume.
Marocul este, probabil, una dintre puținele țări unde încă mai puteți gusta din exotismul tradițional arab, fără a renunţa la confort și a risca cu sănătatea. În plus, localnicii întreprinzători, demult au studiat toate subtilităţile terapiei thalasso, forța valurilor mării și direcţia vântului de pe litoral, precum şi au luat în calcul dragostea turiştilor faţă de covoarele și mătasa marocană. Respectiv, au fost create condiţii excelente pentru surfing, shoping, odihnă în centrele de spa şi alte distracţii.
Industria turismului din Maroc este foarte bine dezvoltată datorită faptului că ţara este una dintre cele mai stabile din punct de vedere politic din Africa de Nord. Guvernul Marocului a creat Ministerul Turismului în anul 1985. Infrastructura turistică a țării este concentrată în principal pe litoralurile țării și include atracții culturale și istorice.
La moment industria turismului din Maroc implică tot mai activ în afacere, atracţiile care îşi trag originile de la Imperiul Roman şi cuceririle arabe din antichitate. 60% dintre vizitatorii Marocului, sunt atraşi de patrimoniul cultural. Din punct de vedere a amplasării obiectivelor turistice, țăra poate fi divizată în șapte regiuni, Tanger și împrejurimile, Agadir și stațiunile sale, Marrakech, Casablanca, orașele Imperiului Roman, Ouarzazate şi Tarfaya cu stațiunile sale de plajă.

 • Chefchaouen, orașul azuriu din Maroc
  Dec 29 2016

  Chefchaouen, orașul azuriu din Maroc

  În partea de nord-vest a Marocului, pe pantele Munților Rif, este situat oraşul pitoresc Chefchaouen. Oraşul este faimos pentru istoria sa bogată, natura uimitoare și minunata arhitectură în stil vechi. Totuşi, particularitatea cea mai importantă a oraşului constă în culoarea clădirilor care „se scurg” în jos de pe pantele muntelui. Majoritatea clădirilor sunt vopsite în

  Read more
 • Orașul Ifrane – Elveția Marocului
  Dec 14 2016

  Orașul Ifrane – Elveția Marocului

  Vorbind despre Maroc ne imaginăm oraşe compuse dintr-un labirint de străzi înguste, case vechi din lut și plaje pustii. Contrar la toate acestea, oraşul Ifrane este absolut diferit de orice alt oraș din Maroc. Situat la o altitudine de aproape 2000 de metri deasupra nivelului mării, imaginea acestui orăşel de munte pare a fi ruptă

  Read more