You are here:  / Obiective turistice din AFRICA DE SUD / Marea gaură (Big Hole) din Republica Sud Africană

Marea gaură (Big Hole) din Republica Sud Africană

În orăşelul sud-african Kimberley, cu o populație de 230 de mii de oameni, situat în municipalitatea Plaate Sol, există un loc deosebit care atrage turişti din toate colţurile lumii- Gaura Mare (Big Hole).
Orăşelul, considerat capitala diamantelor din ţară, este înconjurat de zăcăminte, fapt prin care se explică mulţimea de mine pe teritoriul adiacent, una dintre care are nişte dimensiuni cu adevărat impresionante.

Acesta este situată pe 12 hectare de teren și are un diametru de 457 de metri. În profida faptului că mina a fost creată în lipsa tehnologiilor și echipamentelor speciale, muncitorii săpînd-o doar cu ajutorul târnăcoapelor și lopeților, aceasta are o adîncime mai mare de un kilometru. Exploatarea zăcămintelor a durat până în anul 1914, mai apoi mina fiind inundată de izvoarele subterane. În prezent, adâncimea minei, până la linia de plutire este de 260 de metri. În perioada exploatării minei au fost extrase în jur de trei tone de diamante, care constituie 14,5 milioane de carate.

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )