You are here:  / ISLANDA

ISLANDA

Islanda turistică, prezentare generală.
Islanda este o țară insulară nordică, aflată între Atlanticul de Nord și Oceanul Arctic.
Turismul în Islanda a crescut considerabil în ultimii 15 ani. Se estimează că începând cu anul 2016, industria turismului va contribui cu aproximativ 10% la PIB-ul islandez, iar numărul vizitatorilor străini va depăși 2.000.000 până la sfârșitul anului 2017.
Principală atracţie turistică a acestei ţări de ghiaţă o constituie natura sa unică.
Vulcanul Hekla, gheizerele și ghețarii, Landmannalaugar Valley, Torsmerk Valley, insulele Vestmannaeyjar atrag o mulţime de amatori de senzaţii tari.
Peisajele Islandei sunt atât neobişnuite, încât permit realizarea filmelor de ficțiune fără nici un fel decorații.
În Islanda aveţi posibilitatea de a urca pe un povârniş şi a savura o linişte perfectă, de a vă cufunda corpul obosit în apele azurii ale Lagunei Albastre, de a gusta din heringul local şi a înţelege de ce este numit „aurul islandez”, de vă înghesui prin mulțimea de turiști din apropierea gheizerului Strokkur, ce aruncă spre ceruri un stâlp de apă în fiecare oră, precum şi de a savura multe alte plăceri oferite de această ţară.
Litoralul crispat al Fiordurilor de Vest este una dintre cele mai frumoase zone ale țării. Din păcate locurile nu se bucură de popularitate nici printre turişti, nici printre băştinaşi, principalul oraș din zonă, Isafjordur, având mai puțin de 3 mii de locuitori.
La rândul său, Landmannalaugar, o regiune muntoasă din sud-estul insulei, este un obiectiv care obligatoriu merită de vizitat. Zona găzduieşte un şir de izvoare termale, iar pe o rază de 10 km în jur sunt prezente o mulțime de ciudăţenii ale naturii, cum ar fi, câmpuri de lavă împietrită, canioane adânci, lacuri incredibil de azurii, pante acoperite de zăpadă şi surpături fumegînde cu miros de de hidrogen sulfurat.
Astfel, motive pentru a te cufunda cu trup și suflet în exploararea obiectivelor turistice ale Islandei sunt o mulţime, iar motive pentru a renunța la vizitarea aceastei țari minunate pracic nu există.

Ştiri pe Ţări

Booking.com

Ultimele Stiri

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )