You are here:  / Obiective turistice din UGANDA / Insulele Ssese de pe lacul Victoria

Insulele Ssese de pe lacul Victoria

Insulele Ssese reprezintă un „mini-arhipelag” compus din 84 de insule, situate în partea de nord-vest a lacului Victoria.
Insulele au reușit să evite efectele devastatoare ale războaielor civile care au avut loc pe teritoriul Ugandei, inclusiv la moment, fiind ferite de influienţa demografică și industrială umană.

Locuitorii insulei constituie un grup tribal separat, care se denumesc ” Bassese „. Bassese își au propria cultură unică, obiceiuri și tradiții, proprile lor limbă și folclor. Puţinile ocupaţii ale insularilor constau în pescuit, cultivarea de cafea, manioc, banane şi cartofi dulci, care sunt consideraţi cei mai gustoşi din din țară.
Cele mai importante din grupul insulelor Ssese sunt Bugala, Bukas, Bufumira, Bubeke şi Homa.
Insulele au o suprafaţă deluroasă şi bogată în diversă vegetație, înclusiv o mulţime de soiuri de arbori. Fauna insulelor, deasemenea, este una foarte diversă şi include hipopotami, crocodili, diferite specii de maimuțe şi păsări, în special acvatice.
Ssese este un loc minunat pentru relaxare, înot și pescuit. Pescarii locali sunt de acord să însoţească turiştii la pescuit, doar că este necesar să vă înţelegeţi în prealabil cu ei. Apele din jurul insulelor sunt curate şi reci, fapt care le face practic ideale pentru practicarea diverselor sporturi nautice.
Climatul insulelor, fiind unul destul de blând, vă permite şi o relaxare pe nisipul cald al litoralului. La fel, veţi primi placere şi de la plimbările pe insule.
Insulele Ssese sunt unul dintre cele mai sigure locuri din Uganda, unde lipseşte atăt infracţionalitatea, cât şi noţiunea ei. În ceea ce priveşte pericolul din partea animalelor sălbatice, trebuie să vă feriţi doar de câteva perechi de crocodili care populează zona.
Pentru a ajunge la insule, puteți utiliza feribotul sau serviciile pescarilor locali. Cazare și restaurante veţi găsi în satul Kalangala de pe insula Buggala.

Cele mai populare locuri ale Ssese, care merită de vizitat odată ce aţi ajuns aici, sunt Ssese Palm Beach şi Hornbill Camp.
Să vă cufundaţi în viața triburilor izolate de civilizație, să faceţi cunoștință cu o floră și faună uimitoare, să pracţicaţi sporturi nautice sau pur şi simplu să vă bronzaţi sub razele soarelui african, toate aceste vi le pune la dispoziţie arhipelagul Ssese. Astfel, o experiență de neuitat și o mulțime de emoții pozitive vă sunt garantate.

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )