You are here:  / Obiective turistice din GERMANIA

Obiective turistice din GERMANIA

Locuri de vizitat in Germania, obiective şi recomandări turistice.
Germania, ca destinaţie turistică devine tot mai populară pe zi ce trece, călătorii fiind atraşi nu numai de mulţimea de oraşe istorice, ci şi de parcurile naturale și rezervațiile biosferei.
Alpii germani, litoralul, lacurile, parcurile şi albiile râurilor, deja de o perioadă îndelungată, se bucură de popularitate în rândul turiștilor. Pasiunea pentru locurile exotice și odihna activă poate fi în totalitate satisfăcută în timpul unei călătorii prin Germania. În general, în ultimii ani, Germania merge cu paşi fermi spre a deveni o destinaţie turistică de top.
Pe lângă atracţiile turistice clasice ale Germaniei, cum ar fi castelul Neuschwanstein sau Catedrala din Köln, puteţi vizita numeroase obiective din lista UNESCO World Heritage, inclusiv Palatul Sanssouci din Potsdam și oraşul clasicilor, Weimar. Totodată, călătorii sunt atraşi şi de celebrele festivaluri, cum ar fi Oktoberfest din Munchen, cel mai mare festival din lume, care adună anual circa 6,3 milioane de vizitatori.
Un alt subiect de importanţă majoră pentru Germania turistică este Wellness –ul. Acesta include nu numai curele de însănătoşire netradiţionale, cum ar fi saunele din stațiunea Emser Therme, dar şi odihna în numeroasele stațiuni balneare și sanatorii, cum ar fi renumitele prin arhitectura în stil Gründerzeit, Bad Wörishofen şi Bad Eynhauzen. În total, Germania dispune de 253 stațiuni balneare şi sanatorii recunoscute de Uniunea Germană a stațiunilor balneare.

 • Neuschwanstein, castelul din poveşti al Bavariei
  Jan 08 2017

  Neuschwanstein, castelul din poveşti al Bavariei

  Castelul Neuschwanstein (în română „Noua stăncă lebadă”) este un castel romantic al regelui Bavariei Ludovic al II-lea, situat în apropierea orașului Füssen și castelului Hohenschwangau din sud-vestul Bavariei, în apropiere de granița cu Austria. Ste de menţionat, că Ludovic al II-lea a fost un mare admirator al lui Richard Wagner, chiar identificându-se cu unul dintre

  Read more
 • Königssee – lacul cu cele mai curate ape din Germania
  Dec 10 2016

  Königssee – lacul cu cele mai curate ape din Germania

  Lacul Königssee („Lacul Regal”), una dintre cele mai frumoase obiective turistice naturale din Germania este situat în sud-estul Bavariei și aparține comunității Schönau am Königssee. Cea mai mare parte a lacului se află pe teritoriul Parcului Naţional Berchtesgaden. Bazinul de culoarea smaraldului, cu o apă cristalină este înconjurat de munți viguroşi și peisaje alpine uimitoare.

  Read more