You are here:  / FINLANDA

FINLANDA

Turismul în Finlanda, prezentare generală.
Finlanda este o țară situată în regiunea finoscandică a Europei de Nord, care se învecinează cu Suedia la vest, cu Norvegia la nord și cu Rusia la est. Finlanda are o suprafaţă de 338,432 km² şi o populaţie de circa 5,4 milioane de locuitori, majoritatea fiind concentrată în regiunile sudice.
Capitala Finlandei este oraşul Helsinki, care reprezintă o metropolă modernă ce își păstrează în continuare starea de spirit fermecător al provinciei europene.
Industria turismului din Finlanda, în ultima perioadă de timp, devine un segment tot mai important pentru economia finlandeză, deoarece pe an ce trece, veniturile provenite din turism cresc semnificativ.
Ca exemplu, doar pe parcursul anului 2015, turiștii străini au cheltuit în Finlanda aproximativ 4 miliarde de euro. În plus, turismul are efecte pozitive şi asupra altor sectoare ale economiei, cum ar fi construcțiile, transportul și comerțul.
Industria turistică din Finlanda oferă locuri de muncă pentru aproximativ 140.000 de persoane.
Pe parcursul anilor 2011-2015, turismul a adus o contribuţie în mărime de la 2,5% la PIB-ul Finlandei. Calculat în euro, cererea turistică totală din anul 2015 a fost de 14 miliarde EUR, iar valoarea adăugată, generată de cererea turistică, a constituit 3,9 miliarde EUR.
Pe parcursul aceluiaşi an, 137 800 de persoane erau angajate în industriile conexe sectorului turistic, ceea ce reprezintă 5,5% din totalul persoanelor amplasate în câmpul muncii.
Între anii 2007 – 2012, valoarea adăugată brută, direct generată de turism, a crescut cu 18%. În special, în perioada anilor 2007-2011, sectorul turismului a înregistrat o creştere de aproape patru ori mai mare decât restul sectoarelor economiei finlandeze.
În anul 2016, numărul de nopți petrecute în structuri de cazare turistică din Finlanda a înregistrat cifra de 14,6 milioane de de turiști interni și 5,8 milioane de de turiști străini.
Lăsând deoparte statisticile, se poate de menţionat că Finlanda este un meleag al peisajelor fascinante, unde puţeţi admira atât litoralul întortocheat al Golfului Finlandez şi pădurile falnice, cât și străzile oraşelor, amenajate în stil arhitecturistic neoclasic.
Printre atracţiile oferite de Finlanda se numără pescuitul pe lacuri și insulele finlandeze Åland, un shoping de calitate, o mulţime de cetăţi şi biserici vechi, orașe fermecătoare și desigur, comoara turistică principală a ţării, oraşul Helsinki.

Ştiri pe Ţări

Booking.com

Ultimele Stiri

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )