You are here:  / FILIPINE

FILIPINE

Turismul în Filipine, prezentare generală.
Filipine este o țară din Asia, formată dintr-o mulţime de insule ale Oceanului Pacific şi situată între Indonezia și Taiwan.
În componenţa ţării intră mai mult de 7,1 mii de insule, dintre care aproximativ 1.000 sunt populate permanent, iar mai mult de 2500 nu numai că nu sunt populate, dar nu au nici măcar nume. Insulele sunt divizate în trei grupuri – grupul din nord cu Luzon și insulele adiacente, grupul central cu Visayan şi circa 6 mii de insule şi grupul sudic cu Mindanao şi insulele ce o înconjoară.
Industria turistică din Filipine a început să se dezvolte la sfârșitul secolului al XIX-lea, începutul secolului al XX-lea, datorită afluxului de imigranți din Europa și Statele Unite.
În acea perioadă, insulele Filipine au fost desemnate ca fiind una dintre cele mai bune destinaţii din Asia, cu excepţia Hong Kong-ului și Japoniei, ţara fiind întitulată „Perla mărilor din răsărit”.
Turismul a intrat în declin în timpul și după cel de al doilea război mondial, care a lăsat în urma sa o mulţime de distrugeri şi o capitală complet devastată. Urmare a acestor evenimente, cea mai mare parte dintre imigranții veniţi din Europa şi SUA, plus, un număr semnificativ dintre filipinezi au emigrat în SUA.
Turismul din Filipine s-a relansat la sfârşitul anilor 1970 – începutul anilor 1980, însă a înregistrat o scădere la mijlocul anilor 1980, din cauza așa-numitei „Revoluții a puterii poporului”, durata șederii turistice scăzând de la 12,6 zile, în anii precedenţi, la 8,9 zile în 1988.
Popularitatea Insulelor Filipine ca destinaţie turistică a început a creşte rapid la începutul anilor 1990. În anul 1992 ţara a fost vizitată de aproximativ 1,2 milioane de turiști.
La moment, cu ajutorul mijloacelor de comunicare socială și publicitate creativă, în ţară sunt atraşi turiști din întreaga lume, Filipine devenind una dintre cele mai populare destinaţii din Asia de Sud-Est. Astfel, între lunile ianuarie-august 2015, Insulele Filipine au fost vizitate de aproximativ 3,6 milioane de turiști, industria turismului contribuind cu 10,6% la PIB-ul țării.
În acelaşi an, aproape 5 milioane de filipinezi erau angajați în sectorul turismului, iar bugetul ţării a avut un venit din turism în mărime de 227,62 miliarde de pesos.

Ştiri pe Ţări

Booking.com

Ultimele Stiri

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )