You are here:  / Europa

Europa

Meniu Europa:

Europa: ţări şi oraşe din Europa, stațiuni, hoteluri, atracții turistice şi locuri de vizitat din Europa.

Geografic, Europa este unul dintre cele șapte continente ale planetei. Cuprinzând peninsula Eurasiei, Europa este separată de Asia de Munții Ural, râul Ural și Marea Caspică la est, și de Munții Caucaz la sud-est. Europa este scăldată în nord de Oceanul Arctic, în vest de Oceanul Atlantic, în sud de Marea Mediterană, iar în sud-est de Marea Neagră și căile ei de legătură cu Marea Mediterană.
Ţările din Europa

Albania
Andorra
Austria
Belgia
Bielorusia
Bosnia și Herțegovina
Bulgaria
Cipru
Cipru de nord
Croația
Danemarca
Elveția
Estonia
Finlanda

Franța
Germania
Grecia
Irlanda
Islanda
Italia
Letonia
Liechtenstein
Lituania
Luxemburg
Macedonia
Malta
Monaco
Muntenegru

Norvegia
Olanda
Polonia
Portugalia
Regatul Unit
Republica Cehă
Republica Moldova
România
Rusia
San Marino
Serbia
Slovacia
Spania
Ucraina

Europa, de obicei, este împărțită în Europa de Nord și de Sud, de Est și Vest și Centrală. Această divizare este una destul de convenţională, deoarece este bazată nu doar pe factori geografici, ci și politici. În această ordine de idei unele ţări pot fi atribuite la diferite regiuni ale Europei.

Europa de Nord: Norvegia, Finlanda, Suedia, Danemarca, Islanda, Letonia, Lituania și Estonia.
Europa de Est: Belarus, Ucraina, Moldova, Bulgaria, România, Rusia.
Europa de Vest: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Franța, Luxemburg, Liechtenstein, Belgia, Olanda.
Europa Centrală: Austria, Elveția, Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria.
Europa de Sud: Portugalia, Spania, Andorra, Monaco, Italia, Vatican, San Marino, Grecia, Malta, Cipru și Cipru de Nord, Albania, Bosnia și Herțegovina, Macedonia, Serbia, Slovenia, Croația, Muntenegru.

Europa este sinonimul civilizației, culturii, științei și artei. Suprafaţa de 10,5 milioane de kilometri pătrați este împărţită între 43 de state cu o populaţie totală de 830 milioane de oameni, ceia ce constituie aproape 1/8 din întreaga populație a globului pământesc. În atare circumstanţe nu este de mirare, că Europa este un tezaur de valori culturale, compus din monumente istorice și de arhitectură, cele mai valoroase mostre ale picturii şi sculpturii, artefacte religioase, precum şi totalitatea operelor create de civilizaţia europeană pe parcursul secolelor existenței sale pe acest teritoriu.

Europa turistică reprezintă o palitră multicoloră de țări, orașe și stațiuni balneare. Din punct de vedere a călătoriilor şi distracţiilor, este dificil de identificat ceva, ce ar lipsi în regiune. Doritorii de se bronza pe plajă iau calea spre Italia, Spania, Bulgaria, cei de a savura obiective istorice merg spre Franța, Germania, Marea Britanie, cei ce sunt în căutarea hranei spirituale – Bine aţi venit în Grecia, Bulgaria, Italia, cei ce doresc o petrecere de neuitat merg spre Coasta de Azur, Ibiza sau Monte Carlo.
În linii generale, important e să aveţi dorinţă, iar locul unde să o relizaţi în Europa se va găsi cu siguranţă.
ARTICOLE RECENTE

Booking.com
loading...

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )