You are here:  / Obiective turistice din JAPONIA / Cele Nouă Iaduri din Beppu, Japonia

Cele Nouă Iaduri din Beppu, Japonia

Beppu este un oraș situat în Prefectura Oita din sud-vestul Japoniei. Oraşul cu o populație de 123 227 de oameni ocupă o suprafaţă de 125,23 kilometri pătrați.
Beppu are aproximativ 2.800 de izvoare termale, care zilnic aruncă o cantitate enormă de apă fierbinte. În aceste zone, aburii se strecoară din fiecare fisură disponibilă, încât se creează impresia că întreg oraşul se află pe o cratiţă pusă la foc.
Din cauza temperaturilor extrem de ridicate și a unor particularităţi aparte, nouă dintre izvoarele termale sunt cunoscute sub numele de Iadul din Beppu sau Cele Nouă Iaduri (Eng. Nine Нells).

Însuşi oraşul a devenit o destinație turistică populară de momentul fondării sale în anul 1924 și deţine statutul de capitală a izvoarelor termale din Japonia. Anual, acest loc este vizitat de aproximativ 12 milioane de turiști din întreaga lume.
După gheizerele din Yellowstone Park din Statele Unite ale Americii, izvoarele termale din Beppu conţin cea mai mare cantitate de apă fierbinte din lume. Cea mai faimoasă atracţie a Beppu este „Cele Nouă Iaduri” compusă din nouă izvoare termale, fiecare cu particularităţi unice. Cel mai atractiv și faimos este izvorul Chinoike Jigoku, numit Lacul Sângeros. Apa lacului este de o culoare cărămizie, iar temperatura ajunge la 90 de grade Celsius.
O să descriem fiecare dintre cele nouă izvoare termale, începe cu unul dintre cele mai frumoase, numit „Iadul Marin” (Umi Jigoku). Apa izvorului este de culoarea turcoaz, şi se aseamănă cu cea de mare. Adâncimea bazinului constituie 120 de metri, iar temperatura apei este de 90 de grade Celsius.

Izvorul „Capul ras” (Oniishibozu Jigoku) constă dintr-un noroi gri, care fierbe creând bule la suprafaţă. Numele izvorului se datorează anume acestor bule, care se aseamănă cu capetele rase ale călugărilor budiști.

Iadul Alb (Shiraike Jigoku) este înconjurat de vegetație luxuriantă. Apa clocotindă este asemănătoare cu laptele, culoarea albă a acesteia datorându-se excesului de calciu din apă.

Iadul Montan (Yama Jigoku) este un vulcan de noroi care aruncă atât de mult noroi, încât în cele din urmă el s-a transformat într-un munte mic, înconjurat de izvoraşe și iazuri mici.

 

Cazanul Iadului (Kamado Jigoku) este compus din câteva izvoare termale, în calea spre ele aflându-se un demon bucătar.

Izvorul Muntele Diavolului (Oniyama Jigoku) aruncă aburii cu o putere atât de mare, încât este în stare să ridice în aer un automobil. Iazul de lângă izvor găzduieşte sute de crocodili.

Gheizerul Dragonul de Aur (Kinryu Jigoku) este faimos prin faptul, că în apropiere de el este amplasată statuia unui dragon, aburii izvorului ieşind chiar din gura lui. Dimineaţa, când geizerul aruncă jeturile de apă, se creează impresia că dragonul îşi ia zborul, spectacolul fiind cu adevarat unul uluitor.

Cel mai faimoas izvor termal din Japonia, este totuşi Lacul Sângeros (Chinoike Jigoku). Cantitatea enormă de minerale cu conținut de fier de la fundul lacului îi dă o culoare roşu aprins, de la care şi se trage numele. Lacul Sângeros este cel mai fotogenic dintre izvoarele celor Nouă Iaduri.

Al nouălea izvor este numit simplu și clar, Fântână arteziană (Tatsumaki Jigoku). Acesta este un simplu gheizer care, la fiecare 30 de minute aruncă jeturi fierbinți de apă până la o înălțime de 20 de metri.

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )