You are here:  / Obiective turistice din SUA / Cascada de foc „Coada Calului” din parcul Yosemite, SUA (FOTO+VIDEO)

Cascada de foc „Coada Calului” din parcul Yosemite, SUA (FOTO+VIDEO)

Parcul Național Yosemite din California, are un impresionant punct de atractie natural, numit „coada calului” (Horsetail Fall). În spatele acestui nume neobișnuit se ascunde o cascadă sezonieră obișnuită, care iarnă și primăvară timpurie îşi varsă apele din partea de est a lanțului muntos El Capitan.
Cele mai bizare lucruri în această regiune încep a avea loc, însă, la sfârșitul lunii februarie. Doar câteva zile pe an, vizitatorii parcului au posibilitatea de a fi martori a unui fenomen rar – transformarea unui torent obişnuit de apă într-o cascada de foc, asemănătoare cu lava ce curge din craterul unui vulcan.
De fapt, acest fenomen natural ne este nimic altceva decât o iluzie optică, secretul căreia constă în reflecţia razelor soarelui care apune, sub anumit unghi și în prezenţa unor condiții meteorologice favorabile. Văpăile soarelui se reflectă în torentul de apă ce se scurge de pe stîncă, creând un peisaj cu adevărat apocaliptic.
Efectul neobișnuit durează doar câteva minute, ceia ce nu împiedică călătorii și vânătorii de fotografii exotice să se întrunească în mod regulat în preajma muntelui la El Capitan, cu scopul de a savura şi a fotografia iluzia uimitoare.

Cascada Coada calului este compusă din două braţe de apă curgătoare, cel estic având o înălțime de 470 de metri, iar cel vestic- 480 metri. Înălțimea totală a cascadei constituie 630 de metri.
Fenomenul natural, adesea menționat ca „cascada de foc”, şi-a primit numele nu întîmplător – între anii din 1872 şi 1960, persoane special angajate urcau pe creasta muntelui El Capitan şi regulat organizau spectacole nocturne, aruncînd cărbuni încinşi de pe muchia stîncii, astfel creând un efect asemănător celui natural din luna februarie. Este de remarcat faptul, că turiştilor nu li se comunica, că de fapt are loc o înşelăciune.
În anul 1968, în scopuri de securitate, această modalitate de atragere a turiştilor a fost interzisă de administraţia Parcului Naţional Yosemite.

Cea mai comodă cale de ajunge la cascada Coada calului, din Parcul Național Yosemite, situat în estul Statului California, este deplasarea cu automobilul pe traseele 140, 120, sau 41. Ulterior urmează să vă deplasaţi pe drumul Northside Drive, care o să vă aducă la o parcare.
 

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )