You are here:  / Obiective turistice din CAMBODGIA

Obiective turistice din CAMBODGIA

Locuri de vizitat in Cambodgia, obiective şi recomandări turistice.
Exotica Cambodgia este situată în Asia de Sud-Est și se învecinează la est cu Vietnamul, în partea de nord-vest cu Thailanda și la nord-est cu Laos. Cambodgia este cunoscută prin sutele de palate și temple antice din Angkor, originala capitală regală Phnom Penh, lanțuri muntoase, parcuri naționale, lacuri cristaline şi staţiuni de plajă.
Din păcate, infrastructura drumurilor din Cambodgia este destul de proastă, o mulţime de drumuri ne fiind asfaltate până în prezent.
Cele mai populare oraşe pentru excursii sunt oraşele Angkor, Siamriap, Sihanoukville şi clar lucru, capitala Cambodgiei, Phnom Penh.
Angkor este capitala statului khmer medieval, şi concomitent, cel mai faimos monument al culturii antice a țării. Vestigiile Angkor ocupă o suprafață de aproximativ 200 de kilometri pătrați, pe care s-au păstrat aproximativ o sută de palate și temple.
Siamriap este „poarta” templelor din Angkor. Doar cu două decenii în urmă, acesta era un oraș mic şi plin de liniște, însă odată cu „a treia descoperire” a Angkor-ului, zona a fost invadată de o mulțime de amatori ai istoriei antice și pelerini.
Phnom Penh este capitala Regatului Cambodgia. Cândva demult, acesta a fost unul dintre cele mai frumoase orașe din Asia colonială franceză, însă în urma numeroaselor războaie, multe valori culturale şi istorice au fost distruse, după restaurare, Phnom Penh devenind o metropolă cu clădiri moderne. Printre atracţiile turistice ale Phnom Penh poate fi menţionat templul Wat Phnom, Palatul Regal și celebra Pagodă de Argint.
Sihanoukville este cea mai mare staţiune de plaja din Cambodgia. Cele mai importante valori istorice ale destinaţiei sunt templele Wat Leu si Wat Kraom de pe muntele Sihanoukville. La o distanţă de 18 km spre est este situat Parcul Naţional „Ream”.
Pe teritoriul ţării sunt amplasate șapte parcuri naționale, printre care se numără Parcul National „Bokor”, Parcul Național „Kirirom” și cel mai mare parc din Cambodgia, „Virachey”.

 • Complexul monahal Koh Ker
  Jan 01 2017

  Complexul monahal Koh Ker

  Koh Ker este un oraș și complex monahal antic, care se află la o distanţă de 90 km nord-est de la Angkor, în provincia Preah Vihear a districtului Kulen din Cambodgia. In perioada domniei regelui Jayavarman IV a fost capitala Imperiului Khmer, anterior purtînd numele Lingapura sau Chok Gargyar. Suprafața totală a complexului este de

  Read more
 • Dec 01 2016

  Templul subacvatic Kbal Spean

  În Cambodgia, la o distanţă de 25 de kilometri de la imensul complex de temple Angkor Wat, pe pantele lanțului muntos Kulen este situată „Valea unei mii de Linga”, numită de localnici şi Kbal Spean, ceea ce în traducere înseamnă „Puntea principală.” La finele sezonului musonic, nivelul apelor din râul Siem Reap începe să scadă

  Read more