You are here:  / Ştiri Turism Turcia / Biserica Sfănta Barbara din Mănăstirea Sumela se deschide pentru vizitatori.

Biserica Sfănta Barbara din Mănăstirea Sumela se deschide pentru vizitatori.

Biserica inactivă Sfânta Barbara, situată în calea spre mănăstirea istorică Sumela din districtul Maçka, Trabzon, Turcia, va fi deschisă pentru turişti după finalizarea lucrărilor topografice şi de restaurare care se petrec sub supravegherea Ministerului Culturii și Turismului.
Obiectivul situat o înălţime de 300 de metri pe panta ce duce spre mănăstirea Sumela, este unul dintre cele mai populare și importante din Turcia în ceea ce privește pelerinajele religioase. La rândul său, Mănăstirea Sumela este vizitată annual de mii de vizitatori locali și străini, astfel aducând o contribuţie semnificativă atât în ramura turismului , cât şi în economia regiunii.

La moment, Ministerul Culturii și Turismului finalizează lucrările de restaurare a Bisericii Sf. Barbara. Datorită lucrărilor de renovare a fost evedenţiată structura istorică a bisericii, aceasta devenind o nouă destinație pentru turiștii care vizitează mănăstirea Sumela. În plus, deoarece de la Biserica Sf. Barbara se deschid privelişti frumoase spre Mănăstirea Sumela, situată în valea Altyndere, în jurul bisericii vor fi construite terase.
Biserica Sf. Barbara va fi deschisă pentru vizitatori imediat după sărbătoarea Ramadan.

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )