You are here:  / BELIZE

BELIZE

Belize turistic, prezentare generală

Belize este o țară mică situată pe coasta de est a Americii Centrale, în Marea Caraibelor marginită de Mexic la nord vest și Guatemala la vest și sud. Turismul, ca sector al economiei din Belize, constituie aproape 20% din produsul intern brut al țării.
O bună parte din teritoriul ţării este acoperit de păduri tropicale și de mangrove, iar aproximativ 40% din teritoriu o ocupă parcurile naționale. Datorită acestor premise, în ţară se dezvoltă rapid activ eco-turismul.
Apele de coastă ale Belize sunt populate cu aproximativ 400 de specii de peşti, fapt care atrege amatorii pescuitului şi scufundărilor din întreaga lume.
Din păcate, ţara nu se poate lăuda cu istorie bogată. Înainte de venirea europenilor, teritoriile erau populate de triburile Maya, care ulterior au migrat în Peninsula Yucatan. Aceştea au lăsat în urma sa unele monumente de arhitectură, ruinele cărora, la moment se află adânc în jungla tropicală. În anul 1502 pe litoralul actualului Belize a ancorat expediţia lui Cristofor Columb. Ulterior acestui eveniment, pentru o perioadă îndelungată de timp, litoralul pustiu al Belize nu a prezentat interes pentru nimeni. În secolul al XVII-lea teritoriile au început să fie populate de către coloniştii englezi şi pirații din Jamaica. La începutul secolului al XIX-lea, componența națională a Belize a început a se lărgi, găzduind iniţial indieni şi chinezi, iar mai târziu germani și olandezi. Toată această perioadă, Belize era o colonie britanică, independența fiind obţinută doar în 1981.
Principalele atractii turistice din Belize sunt parcurile naționale, câteva monumente istorice lăsate de civilizația Maya şi recifele de corali din apropierea litoralului.
Cele mai renumite parcuri din țară sunt Laughing Bird Caye, rezervația forestieră Mountain Pine Ridge, Rio Bravo și altele. Nu mai puţin populare sunt şi rezervaţiile marine ale țării, cum ar fi Glover Reef Marine Reserve și altele.
Una dintre cele mai populare atracţii naturale ale țării este Marea Barieră de Corali, care se întinde pe o distanţă de 298 de kilometri de-a lungul coastei. Între recif și continent se află numeroase insule, populate de diverse pasari şi animale tropicale. Bariera de Corali este un adevărat paradis pentru iubitorii de scufundări, inclusiv şi pentru cei începatori.
Ce ţine de monumente ale istoriei, merită de vizitat centrul arheologic Altun Ha, unde au fost descoperite morminte vechi și Xunantunich, un centru ceremonial al mayaşilor, situat în apropiere de granița cu Guatemala.

Ştiri pe Ţări

Booking.com

Ultimele Stiri

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )