You are here:  / Australia si Oceania

Australia si Oceania

Meniu Australia şi Oceania:

Australia şi Oceania: ţări, insule, oraşe, stațiuni, plaje, hoteluri, atracții turistice şi locuri de vizitat.

Australia și Oceania este o regiune a globului pământesc, formată dintr-o multitudine de insule mici, în cea mai mare parte de corali sau de origine vulcanică, și continentul Australia. Oceania și Australia sunt scăldate de apele Oceanelor Indian și Pacific.
Regiuni şi ţări din Oceania

Împărțirea tradițională a Oceaniei în Micronezia, Melanezia și Polinezia nu mai este considerată ca fiind corespunzătoare cu realitatea geografică-lingvistică de majoritatea geografilor și oamenilor de știință, dar este încă cea mai folosită din motive practice.

Australasia


Australia
Noua Zeelandă
Teritorii externe australiane:
Insulele Ashmore și Cartier
Insula Crăciunului
Insulele Cocos
Insulele Mării de Coral
Insula Heard și Insulele McDonald
Insula Norfolk

Melanezia


Fiji
Noua Caledonie (Franța)
Papua Noua Guinee4
Insulele Solomon
Vanuatu

Micronezia


Statele Federate ale Microneziei
Guam (SUA)
Kiribati
Insulele Marshall
Nauru
Comunitatea Insulelor Mariane de Nord (SUA)
Palau
Insula Wake (SUA)

Polinezia

Samoa Americană (SUA)
Insulele Cook (Noua Zeelandă)
Insula Paștelui (Chile)
Polinezia Franceză (Franța)
Hawaii (SUA)
Niue (Noua Zeelandă)
Insulele Pitcairn (Regatul Unit)
Samoa
Tokelau (Noua Zeelandă)
Tonga
Tuvalu
Wallis și Futuna (Franța)

Oceania reprezintă cel mai mare grup de insule din lume și este situată în sud-vestul și centrul Oceanului Pacific, între latitudinile cu climă subtropicală ale emisferei de nord si cele cu climă temperată ale emisferei de sud. La divizarea globului pământesc în regiuni, Oceania adesea este alăturată Australiei formând o singură regiune – Australia și Oceania, măcar că uneori este considerată ca fiind o regiune aparte.
La baza economiei majorității țărilor din Oceania stă agricultura, producerea coprei, uleiului de palmier și pescuitul. O altă sursă de venit pentru țările din Oceania constituie eliberarea de către guvernele acestor țări a licențelor pentru pescut navelor din alte țări, cum ar fi Japonia, Taiwan, Statele Unite ale Americii. În unele țări, precum Papua – Noua Guinee, Nauru, Noua Caledonie, Noua Zeelandă este destul de dezvoltată industria minieră.
Cu referire la industria turismului, este de menționat, că necătând la faptul că Oceania este situată la o distanță considerabilă de o bună parte dintre țări și chiar de căile aeriene și maritime, în perioada postbelică turismul din regiune a avut o dezvoltare foarte rapidă, iar în ultimele decenii afluxul de turiști s-a dublat. Pe an ce trece, turismul în Oceania, câștigă în importanță economică și fiind transformat într-o afacere, aduce un venit semnificativ în bugetul țărilor din regiune.
Ca exemplu, în Tahiti turismul a devenit a doua după exportul nucilor de cocos, sursa de venit valutar. În Hawaii, sfera turismului, în care este antrenată mai mult de o treime din populația aptă de muncă, aduce mai multe venituri decât exportul de trestie de zahăr și banane puse la un loc.

În Australia, turismul la fel este una dintre cele mai importante sectoare ale economiei, constituind aproximativ 3% din PIB. În anul calendaristic 2015, Australia a fost vizitată de 7,4 milioane de turiști, în anul 2014 în sfera turismului australian erau angajați 580,800 de persoane, în anii 2010-11, veniturile din sfera turismului constituiau 8,0% din totalul veniturilor din export ale Australiei.
Australia fiind o țară a contrastelor, oferă vizitatorilor săi o experiență de neuitat și o aventură cu adevărat captivantă. Metropolele moderne sunt învecinate cu ferme, deșerturi si păduri luxuriante. Continentul este populat de reprezentanți ai faunei, cum ar fi koala, cangurii, emu și ornitorincul, care nu se mai întâlnesc nicăieri în altă parte a lumii. Astfel, turismul internațional din Australia este în mare parte bazat pe imaginea unei destinații unde modernismul coexista cu sălbaticia și exotismul peisajelor.
Principalele țări furnizoare de turiști sunt Noua Zeelandă, urmată de China, Regatul Unit, Singapore, Statele Unite ale Americii, Malaezia și Japonia. Cea mai mare parte a turiștilor străini vin în Australia pentru vacanțe de relaxare, urmați de cei care vin pentru vizitarea prietenilor și rudelor. Principalele destinații ale turismului străin sunt Sydney, Melbourne, Brisbane si Cairns.
ARTICOLE RECENTE

Booking.com
loading...

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )