You are here:  / PONTURI / Cum sunt înşelaţi turiştii în diferite ţări.

Cum sunt înşelaţi turiştii în diferite ţări.

Stațiunile populare reprezintă un paradis nu doar pentru turiști, ci și pentru localnici, care câștigă bani buni din turism, în dese cazuri nu în cel mai cinstit mod.
Este de menţionat, că în dese cazuri, localnicii nu prea au mustrări de conştiinţă, considerând turiştii doar o sursă de venit.
Respectiv, în acest articol o să trecem în revistă unele dintre fraude în privinţa turiştilor şi sperăm că aceste informaţii o să vă ajute să nu deveniţi jertfe ale escrocilor.

Florile în Paris și Roma
În apropiere de obiectivele turistice populare, cum ar fi Turnul Eiffel din Paris, Franţa, cuplurile de turişti romantici, destul de des, devin jertfe ale escrocilor locali. Schema este destul de simplă, domnişoarei i se înmânează o floare, chipurile cadou, iar cavalerul acesteia este acostat de un grup de francezi, în cele mai dese cazuri de origine africană sau arabă, cu solicitarea de a o plăti. Calculul este unul simplu – bărbații vor plăti, deoarece le este incomod să facă scandal în prezenţa iubitei sale.

Cămila în Egipt
Piramidele din Egipt sunt vizitate de un număr enorm de turişti din întreaga lume.
Desigur, că o bună parte dintre aceştea acceptă propunerea localnicilor de a se plimba călare pe o cămilă. La prima vedere, propunerea este destul de tentantă şi nu trezeşte suspiciuni. Însă, dacă nu o să stabiliţi toate condiţiile din start, sau o să achitaţi serviciul în avans, ulterior vi se pot cere bani în plus pentru ca să fiţi coborât de pe spatele cămilei. Deaceea, dacă totuşi doriţi o plimbare cu cămila, mai bine să o comandaţi prin intermediul ghidului de la hotel.

Tuk-tuk-urile din Sri Lanka
Şoferii de vehicule pe trei roţi, numite „tuk-tuk“ din Sri Lanka, înşeală turiștii care şi cum pot. Unii majorează pentru turişti de câteva ori preţul pentru o călătorie, dat fiind faptul că a afla preţul real este posibil doar de la concurenţi sau de la turiştii, care au déjà experinenţă de călătorie cu tuk-tuk-ul. Alţii nu se limitează doar la aceasta şmecherie şi la urcare numesc un preţ, iar ajungând la destinație, solicită altul, cu mult mai mare decât cel iniţial. De obicei, turiştii sunt nevoiţi să achite suma solicitată, deoarece în caz de conflict, localnicii sar în ajutor şoferului escroc. În astfel de cazuri trebuie să vă bucuraţi că cel puţin aţi fost adus la adresa corectă. Uneori, șoferul cu bună ştiinţă vă duce pe o altă adresă, iar apoi cere plata pentru calea parcursă şi suplimentar o plată ca să vă ducă la adresa corectă.
Cu toate acestea, şoferii de obicei, nu riscă sa recurgă la o astfel de escrocherie în cazul când văd că pasagerul utilizează un navigator, sau urmăreşte calea de pe tabletă sau telefonul mobil. În cazul dacă aveţi dubii cu privire la corectitudinea traseului, este mai bine să cereţi şoferului să oprească şi să-i arătaţi traseul corect pe hartă.

Show erotic în Thailanda
Thailanda, adeseori este percepută de către turişti ca o țară cu moravuri ușoare. Într-adevăr, aici puteți găsi o mulțime de localuri de noapte, unde au loc cele mai diverse show-uri erotice. Însă, aceste localuri nu în toate cazurile sunt sigure pentru buzunarul călătorului.
Destul de des, turistul nici măcar nu intenţiona să viziteze un astfel de local, însă angajaţii localului fac aşa o publicitate, că nu fiecare va rezista tentaţiei, mai cu seamă că cuvântul magic „gratis“ este repetat întruna. În rezultat, turistul obosit de mare și soare intră în local, serveşte bere la prețuri exorbitante și priveşte spectacolul fascinant.
Totul pare a fi bine şi frumos, doar că la plecare, turistului i se comunică că spectacolul totuşi costă o sumă destul de usturătoare. În cazul în care turistul nu dorește să plătească, atunci îşi fac apariţia nişte zdrahoni cu mutre de gorile, care deja prin ameninţări obţin achitarea.
Pentru a evita astfel de situaţii, se recomandă să nu meargeţi în zone dubioase și îndepărtate ale orașelor thailandeze. Dacă totuşi doriți să priviţi un Show erotic mergeţi la un club situat într-un loc public, iar prețul biletului este indicat la intrare.

Dispozitivele foto-video in India
În multe temple și muzee din India este interzis filmatul şi fotografiatul. Turiştilor li se poate solicita să lase la intrare camerele foto şi video. Acest lucru nu trebuie făcut nici într-un caz, deoarece este mare probabilitatea că dispozitivele Dumneavoastră vor fi furate. În cazul în care angajaţii muzeului vor insista în continuare, demonstraţi-le că scoateți bateriile din camera foto/video, ceea ce înseamnă că fotografiatul sau filmatul devin imposibile. De obicei, această măsură este suficientă pentru a descuraja potențialii hoți.

Ajutor cu plată în Maroc
Serviciile nesolicitate sunt un semn distinctiv al multor țări din Orientul Mijlociu, respectiv, Dumneavoastră o să vi se ceară bani, chiar dacă cu adevărat nu înţelegeţi pentru ce. Pentru localnici, turiştii reprezintă doar o sursă de venit, respectiv – „Nu este nimic personal,doar business”.
Locuitorii din Maroc sunt foarte amabili şi săritori la nevoie în relaţiile cu turiștii, chiar şi în cazul în care nu le-aţi solicitat ajutorul.


Căutaţi un taxi ? Imediat apare un marocan amabil, care în câteva clipe o să găsească un taximetrist liber. V-aţi rătăcit şi staţi îngândurat cu harta în mână la o intersecţie? Localnicii cu cea mai mare plăcere nu numai că o să vă indice calea corectă, dar şi o să vă însoţească la destinaţie. Pentru aceştea nu contează că nu aveţi nevoie de însoţitor, iar compania lor deja vă enervează. Ei au doar un singur scop şi anume, să plătiţi pentru serviciile sale.

Taxiurile în Turcia
Bancnotele turceşti cu diferite valori nominale, la exterior sunt foarte asemănătoare între ele, fapt cu succes folosit de taximetriştii turci pentru a înşela turiştii străini.
Turiştii, impresionaţi de peisajele magnifice și arhitectura veche a orașelor din Turcia, bagă în portmoneu restul primit după achitare, fără ca să numere banii, mai cu seamă ca la prima vedere, bancnotele primite par a fi cu valoarea nominală corespunzătoare sumei.
Primind de la turist o bancnotă cu o valoare nominală mare, taximetriştii dau restul în bancnote mărunte, astfel turistul înşelat poate plăti pentru călătorie de două ori mai scump, uneori chiar fără să-şi dea seama.
În general, în taxiurile din Turcia, este cel mai bine să achitaţi plata fără rest sau în aşa bancnote ca suma restului să fie minimală.

Magneții din Bulgaria
În Bulgaria a fost inventată o modalitate foarte ingenioasă de înşelăciune a turiștilor la casele de schimb valutar. Escrocii cumpără magneți cu simbolurile Uniunii Europene și Statelor Unite ale Americii, pe care le plasează la un loc vizibil, lângă ghişeul caselor de schimb valutar, împreună cu o cifră care corespunde unei rate de schimb foarte convenabile. Ulterior, în momentul schimbului pentru turişti, casierul va schimba valuta străină în leva locală, la cea mai dezavantajoasă rată.

Escrocul mizează pe faptul că turistul va pleca fără ca să numere atent banii şi să calculeze suma primită, raportată la rata de schimb. Daca totuşi turistul observă că a fost înşelat, escrocul are un răspuns gata – „Cifrele la care indicaţi Dumneavoastră sunt preţul magneţilor. Rata oficială este uite aici” şi arată cu degetul la o foaie de hârtie cu un text cu caractere foarte mărunte.
Deaceea înainte de a schimba valuta străină, concretizaţi la casier care este suma pe care urmează să o primiţi în moneda naţională.

Hotelurile din Vietnam
Multe dintre hotelurile din Vietnam nu sunt înregistrate pe agregatoarele de oferte populare printre turişti, care permit rezervarea prealabilă. Pe lângă aceasta, în Vietnam, de obicei, nu e o problemă de a găsi un loc de cazare şi fără rezervare.

Cu toate acestea, preţul trebuie stabilit din start, iar cel mai bine ar fi să solicitaţi de la administrator un extras cu indicarea preţurilor pentru cazare.
În caz contrar, este mare probabilitatea ca la cazare va fi numită o sumă, iar la plecare o să vi se solicite una cu totul diferită.

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )