You are here:  / Asia

Asia

Meniu Asia:

Asia: ţări şi oraşe din Asia, stațiuni, hoteluri, atracții turistice şi locuri de vizitat din Asia.

Asia – cel mai imens teritoriu al globului pământesc, este împărţită de 53 de ţări şi este scăldată de apele a trei oceane. Asia pe harta lumii este asemenea unui covor multicolor, compus din diverse culturi, limbi și naționalități. Necătând că omul provine din Africa, anume în Asia el a învățat să sădească şi să recolteze roada, a inventat roata, scrisul și filozofia.
Ţările din Asia

Afganistan
Arabia Saudita
Armenia
Azerbaidjan
Bahrain
Bangladesh
Butan
Cambodgia
China
Emiratele Arabe Unite
Filipine
Georgia
Hong Kong
India
Indonezia

Iordania
Irak
Iran
Israel
Japonia
Kazahstan
Kârgâzstan
Kuweit
Laos
Liban
Macau
Malaezia
Maldive
Mongolia
Myanmar

Nepal
Oman
Pakistan
Qatar
Singapur
Siria
Sri Lanka
Tadjikistan
Thailanda
Taiwan
Turcia
Turkmenistan
Uzbekistan
Vietnam
Yemen

Din punct de vedere geografic, Asia este divizată în următoarele teritorii mari:

Asia de Nord – care include Siberia si extremitatea de nord-est a continentului;
Asia de Est – care include partea continentală de sud a Orientului Îndepărtat, Kamchatka, Insulele Kurile, Sahalin, China de Est și Nord-Est, peninsula Coreeană, Isulele Japoneze, Insulele Ryukyu;
Asia Centrală – care include Podișul Tibet, Dzungaria, Mongolia Interioară și Republica Populară Mongolă;
Asia Mijlocie – care include depresiunea Turan, munţii Pamir și Tian-Șan;
Asia de Sud – care include Arhipelagul Malay, peninsulile Indochina și Indostan, munţii Himalaya şi câmpia Indo Gangetică;
Asia de Vest – care include peninsula Asia Mică, podișurile Armeniei și Iranului, Levant și Peninsula Arabică.
Graniţele Asiei sunt trase de-a lungul Munților Ural, Mărilor Caspică, Azov, Neagră și Marmara, strâmtorile Bosfor şi Dardanele. Asia este despărţită de Africa prin istmul Suez, iar de America de Nord prin strâmtoarea Bering. Asia este scaldată de oceanele Arctic, Pacific,Indian și mările acestora.

Pe parcursul secolelor, Asia a fost martoră a înfloririi marilor civilizații şi căderea acestora sub loviturile hoardelor barbare de nomazi, a creării unor perle a artei și a barbariei violente, a dezvoltării şi devastării, a războaielor de proporţii şi a conceperii religiilor. Astfel, nu este de mirare că Asia a fost şi este un subiect important de interes turistic. Pe lângă interesul istoric, Asia mai  atrage turiştii şi cu natura sa unică.

Turismul de agrement este dezvoltat în Japonia, Coreea de Sud și Taiwan. Singapore ofera vizitatorilor un shoping convenabil, Tailanda oferă plaje însorite pe coasta de sud a țării şi organizează excursii distractive în partea de nord. Deasemenenea, industria turismului este destul de dezvoltată şi în Vietnam, Maldive, Sri Lanka şi alte ţări ale regiunii.
În afară de cele enumerate mai sus, Asia mai este vizitată şi pentru valorile sale spirituale. Pe teritoriul Asiei au luat naştere unele dintre cele mai importante religii din lume, cum ar fi budismul şi islamul.
ARTICOLE RECENTE

Booking.com
loading...

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )