You are here:  / America

America

Meniu America:

America: ţări şi oraşe din America, stațiuni, hoteluri, atracții turistice şi locuri de vizitat din America.

Tabloul turistic al Americii este atât de divers și multiaspectual, încât a afirma cu siguranță care ar fi un obiectiv anume, pentru care ar merită să vizităm acest continent este o sarcină destul de dificilă. Continentul are o suprafaţă atât de imensă, încât e posibil de identificat destinaţii exotice pe gustul fiecăruia.
Ţările din America


Antigua și Barbuda
Argentina
Aruba
Barbados
Belize
Bolivia
Bonaire
Brazilia
Canada


Chile
Columbia
Costa Rica
Cuba
Curacao
Ecuador
Grenada
Groenlanda
Guatemala


Jamaica
Mexic
Nicaragua
Peru
Republica Dominicană
Statele Unite ale Americii
Trinidad-Tobago
Venezuela

America de Nord

America de Sud

De obicei, America este divizată în cea de Nord, Centrală și de Sud. Continentului, deasemenea, îi sunt atribuite şi insulele Caraibe. Pe lângă această divizare, pentru un grup de ţări mai este utilizată şi denumirea de America Latină.
America Latină este mai degrabă o noţiune geopolitică, decât geografică şi include un şir de țări din America Centrală și de Sud, foste teritorii dependente ale metropolelor europene.

Principalele atracţii turistice ale Americii sunt cele naturale și istorice, precum și facilitățile excelente pentru practicarea sportului, turismului cultural şi studierea limbilor străine. Unica ce lasă de dorit ar fi plajele din regiune. Excepţie face doar America Centrală, insulele Caraibe și extremităţile celor continente, adiacente lor.
Printre cele mai populare destinații turistice din America continentală sunt Statele Unite ale Americii, Mexic, Brazilia, Argentina, Peru, Chile, Venezuela și Bolivia.

Pe imensele teritorii ale Americii puteţi admira urşii grizzly în Parcul Național Yellowstone, privi cu sufletul la gură stâncile din Grand Canyon, cheltui millioane în cazinourile din Las Vegas, zbura ca vântul călare pe un „Harley” pe Şoseaua 66, precum şi să vă ghiftiţi cu bucătăria picantă mexicană înainte de a vă arunca peste apele canalului Panama și a continua cale spre sud.
În America de sud aveţi posibilitatea de a vă urca pe platourile de smarald, pentru a vă simţi mai aproape de civilizația Maya, să faceţi o plimbare de-a lungul cheiului din Rio de Janeiro, să procuraţi uimitoarele obiecte de artizanat în piaţa din La Paz și să finalizaţi călătoria în punctul cel mai sudic al continentului, în „țară de argint” Argentina.
ARTICOLE RECENTE

Booking.com
loading...

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )