You are here:  / Obiective turistice din ALGERIA

Obiective turistice din ALGERIA

Locuri de vizitat in Algeria, obiective şi recomandări turistice.
Algeria este o țară din nordul Africii, învecinată la nord-est cu Tunisia, la est cu Libia, la sud-est cu Niger, la sud-vest cu Mali și Mauritania și la vest cu Maroc, din nord ţara este scăldată de apele Mării Mediterane.
Algeria este a doua după mărime țară din Africa, deţine un bogat patrimoniu istoric al epoci feniciane și romane, concomitent fiind patria berberilor, populaţia nativă a continentului Africa.
Principala atractie turistica a ţării este deşertul Sahara. Turiştilor li se oferă o mulţime de excursii în adâncul Marelui Erg Oriental, cu o durate de la câteva ore până la două săptămâni. Călătoriile pot fi cât pe joc sau cu cămilele, atât şi cu SUV-urile. Dintre perlele Algeriei pot fi menţionate, orașul Ouargla, „cheia de aur a deșertului”, oraşul M’zab datorită arhitecturii sale fantastice, Béni Isguen datorită impunătorilor porţi fortificate. În sudul Algeriei merită atenţia Parcul Național „Tassili”. Pe litoralul Algeriei găsim o mulţime de ruine feniciene, romane și bizantine. Cele mai populare sunt ruinele din apropierea capitalei, cum ar fi Timgad, Tipassa cu Mausoleul regal al Mauritaniei şi Djemila cu temple, forum, arc triumfal şi bazilici magnifice.
În oraşul Alger merită atenția orașul vechi de după zidurile cetăţii, mormântul lui Sidi Abderrahmane și moscheea Djemaa el-Djedid. Printre instituțiile culturale se evedenţiază Muzeul Etnografic Bardo, cu o bogata colectie de artefacte antice și Muzeul Național de Arte Plastice.
Deasemenea puteți vizita oraşul Oran cu cetatea Santa Cruz și Marea Moschee, construită în secolul al 17-lea, oraşul Blida cu o moschee construită de piratul Barbarossa, oraşul Annaba cu ruinele orașului antic Afrodizium, oraşul Constantina cu cetatea sa romană, oraşul Biskra cu mormântul cuceritorului musulman al Africii de Nord, Oqba Ibn Naafi.

 • Mausoleul regal al Mauritaniei
  Jan 06 2017

  Mausoleul regal al Mauritaniei

  Pe litoralul Mării Mediterane, la aproximativ 80 km de capitala statului Algeria este situat orăşelul Tipaza. Principala atracţie istorică a oraşului este Mausoleul regal al Mauritaniei, locul unde au fost înmormântaţi regele berber Juba al II-lea și regina Cleopatra Selene II. Monumentul funerar al membrilor dinastiei regale a fost construit de către Juba II, în

  Read more
 • Notre Dame d`Afrique o catedrală catolică în lumea musulmană.
  Dec 21 2016

  Notre Dame d`Afrique o catedrală catolică în lumea musulmană.

  Notre Dame d`Afrique (în română Catedrala Doamna Noastră din Africa , cu referire la Fecioara Maria) este o catedrală catolică din capitala Algeriei, Alger. Este situată în partea de nord a orasului, pe o faleza care se înalţă deasupra mării la o înălţime de 124 de metri. Catedrala a fost construită în stil neo-bizantin de

  Read more