You are here:  / Obiective turistice din AFRICA DE SUD

Obiective turistice din AFRICA DE SUD

Locuri de vizitat in Africa de Sud, obiective şi recomandări turistice.
Africa de Sud, este ţara contrastelor, care cu siguranta merită a fi vizitată cel putin o data în viaţă. Ţara africană atrage printr-un colorit deosebit, compus din exotism primitiv și civilizație modernă, deşerturi şi oaze, floră şi faună bogată.
Teritoriul Africii de Sud este scăldat de două oceane – Indian și Atlantic, apele cărora sunt divizate de către Capul Bunei Speranțe. Pe coasta Atlantică, cunoscută sub numele „Cape Town Riviera”, veţi găşi numeroase hoteluri şi vile de lux, restaurante și cluburi de noapte. Multor plaje de pe coasta de vest a țării le-a fost acordat titlul onorific „Blue Flag”, care evidențiază nivelul decent și respectarea celor mai înalte standarde internaționale. Cele mai populare sunt plajele Victoria, Llandudno, Clifton, care fiind protejate de stâncile de granit de vânturile de sud-est, oferă o atmosferă romantică unică. Totodată, coasta atlantică a Africii de Sud atrage şi amatorii de odihnă activă prin condițiile excelente pentru surfing, kite surfing şi scufundări.
Pentru mulți turişti, călătoria în Africa de Sud se asociază în primul rând cu safari. Sezonul de vânătoare la prada de talie mare este deschis din luna mai până în iulie, în restul timpului vă puteți bucura de o „vânătoare” cu camera de luat vederi. În acest context merită de menţionat, că în Africa de Sud este popular nu doar safari clasic cu SUV-urile, ci şi plimbările prin savană pe spatele elefanţilor.
Dacă o să doriţi să vă familiarizaţi cu modul de viață și tradițiile vânătorilor locali, vă recomandăm o excursie în deşertul Kalahari, unde boșimanii până în prezent vânează animalele cu arcul şi săgeţi otrăvite, la fel cum o făceau strămoşii lor cu sute de ani în urmă.

 • Parcul Naţional „Table Mountain”, muntele masă din Africa de Sud
  Dec 25 2016

  Parcul Naţional „Table Mountain”, muntele masă din Africa de Sud

  În noiembrie 2011, sa finalizat votarea, petrecută la nivel mondial, cu privire la selectarea celor șapte noi minuni ale naturii. Unul dintre cei șapte câștigători a fost Parcul Naţional „Table Mountain”, situat în Republica Africa de Sud, în apropiere de Cape Town. Numele parcului se trage de la principala atracție a acestor locuri, muntele Table

  Read more
 • Marea gaură (Big Hole) din Republica Sud Africană
  Dec 09 2016

  Marea gaură (Big Hole) din Republica Sud Africană

  În orăşelul sud-african Kimberley, cu o populație de 230 de mii de oameni, situat în municipalitatea Plaate Sol, există un loc deosebit care atrage turişti din toate colţurile lumii- Gaura Mare (Big Hole). Orăşelul, considerat capitala diamantelor din ţară, este înconjurat de zăcăminte, fapt prin care se explică mulţimea de mine pe teritoriul adiacent, una

  Read more