You are here:  / Africa

Africa

Meniu Africa:

Africa: ţări şi oraşe din Africa, stațiuni, hoteluri, atracții turistice şi locuri de vizitat din Africa.

Africa este al doilea continent ca mărime de pe Terra și cel mai populat după Asia.
Din partea de nord este scăldat de apele Mării Mediterane, la est și nord-est de cele ale Oceanului Indian și Mării Roșii, în vest de apele Oceanului Atlantic. Numele Africa a fost introdus în vocabularul vestic de către Romani, care foloseau denumirea Africa terra – „pământul Afri-lor”.
Ţările din Africa.

Africa de Sud
Algeria
Angola
Benin
Botswana
Burkina Faso
Burundi
Camerun
Capul Verde
Ciad
Comore
Djibouti
Egipt
Eritreea
Etiopia
Gabon
Gambia
Ghana

Guineea
Guineea Ecuatorială
Guineea-Bissau
Kenia
Lesotho
Liberia
Libia
Madagascar
Malawi
Mali
Maroc
Mauritania
Mauritius
Mozambic
Namibia
Niger
Nigeria
Republica Saharawi

Republica Centrafricană
Réunion
Rwanda
Sao Tome și Principe
Senegal
Seychelles
Sierra Leone
Somalia
Sudan
Swaziland
Tanzania
Togo
Tunisia
Uganda
Zambia
Zimbabwe

Africa este divizată geografic în cinci părți:
Africa de Nord – este situată în partea continentului cu cea mai mare lăţime. Majoritatea țărilor din Africa de Nord au nişte teritorii destul de impunătoare, unele dintre ele fiind adevaraţi giganţi. Doar câteva țări din Africa de Nord au o suprafață mai mică de 1 milion de kilometri patrati. Cele mai mari țări din această regiune a Africii sunt Sudan şi Algeria, care au nişte teritorii ce depăşesc2 milioane de kilometri pătrați.
Africa de Vest – situată la sud de Sahara centrala este scăldată din vest și sud de apele Oceanului Atlantic. Drept frontieră naturală din est a acestui teritoriu servesc munţii Camerun.
Africa Centrală – este situată la latitudini ecuatoriale și subecuatoriale, mărgineşte cu Golful Guineea și Oceanul Atlantic la vest, bazinele hidrografice ale râurilor Congo – Ciad la nord, cu Podişul Est African la est și bazinele hidrografice ale râurilor Congo – Zambezi la sud.
Africa de Est – este situată la latitudini ecuatoriale și subecuatoriale, cea mai mare parte din teritorii ocupând Podişul Est African. În Africa de Est se se află una dintre cele mai mari concentraţii de lacuri din lume (Victoria, Tanganzka, Nyasa, etc).
Africa de Sud – este situată la sud de bazinele hidrografice ale râurilor Congo și Zambezi, este scăldată de apele oceanelor Atlantic și Indian.

Din punct de vedere turistic, Africa este acea destinaţie, unde este imposibil sa nu gasesti ceva pe placul fiecaruia. Cei ce iubesc razele soarelui se pot îndrepta spre plajele din Maroc, Tunisia și Egipt, amatorii de excursii antice pot savura priveliştea Piramidelor si ruinelor Cartaginei, iubitorii de floră şi faună pot călători prin Parcurile Naţionale din Kenya, Rwanda şi Tanzania, amatorii de confort european combinat cu climatul tropical pot face o plimbare de-a lungul bulevardelor Johannesburgului, sau petrece serile în pub-urile din Cabo Verde, iar cei ce preferă liniştea şi pacea se pot cufunda în nirvana deşerturilor din Namibia și Algeria.

Vorbind despre Africa nu putem trece cu vederea insulele ce o înconjoară, deoarece destinul lor turistic s-a dovedit a fi mult mai fericit decât a ţărilor continentale. Însoritele insule Canare oferă nu doar o vacanță pe plajă de neuitat, dar şi cele mai tari petreceri din lume, Madagascarul atrage prin fauna sa uimitoare și plajele de nisip alb, Mauritiusul invită în jungla verde de smarald, iar Seychelles acordă pe deplin sensaţia că paradisul pe pământ există.
ARTICOLE RECENTE

Booking.com
loading...

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )