You are here:  / PONTURI / 7 trucuri pentru a reuşi să dormi în avion

7 trucuri pentru a reuşi să dormi în avion

În dese cazuri, destinaţia aleasă pentru o vacanţă de vis se află la distanţe considerabile de România și pentru a ajunge acolo, va trebui să petreceţi mai multe ore în avion, iar cea mai bună modalitate de a-ți petrece timpul când zbori este să dormi. Astfel, câteva ore de somn vor face zborul mai plăcut și îți vor fi de folos, iar la destinaţie vei ajunge cu forțe proaspete.
Sfaturile din aceste articol, ar putea să fie utile nu doar pentru zborurile de lungă durată, ci chiar şi în cazul în care zburaţi de la Bucuresti catre Cluj Napoca, cu excepţia cazului, când faceţi parte dintre puţinii norocoşi care pot adormi imediat după decolarea avionului.

Rezervează-ţi locul lângă fereastră.
Este adevărat, că locurile de lângă culoar oferă mai mult spaţiu pentru picioare, însă stând lângă fereastră nu va trebui să te ridici la fiecare jumătate de oră, din motivul că vecinul tău a servit prea multă bere la aeroport.
În plus, dacă să dăm crezare afirmaţiilor lui Charles Gerba, un om de ştiinţă de la Universitatea din Arizona, pasagerii aşezaţi în avion pe locurile de lângă culoar sunt mai expuşi la virusuri şi bacteria, decât cei care stau la fereastră sau pe locurile din mijloc.

Rezervează-ţi locul în coada aeronavei.
La prima vedere, coada aeronavei, din cauza pasagerilor care se clatină de pe un picior pe altul în aşteptarea rândului la toaletă, este cel mai aglomerat loc. Însă, în cele mai dese cazuri, locurile din prima jumătate a avionului, sunt ocupate de familii cu copii, deoarece se consideră că în partea din faţă a aeronavei, copiii mai puţin suferă de rău de mişcare (Kinetoses) decât în coada. Prin urmare, sistemul tău vestibular te va ierta pentru faptul că ai preferat să fii un pic clătinat, decât să asculţi pe întreaga perioadă a zborului, sunetele jocurilor de pe tablete și plânsul copiilor.
În plus, conform statisticilor, locurile situate în partea din spate a avionului au avut, de-a lungul timpului, cele mai mici rate de fatalitate (32%), comparativ cu cele aflate în mijloc (39%), respectiv cu cele situate în partea din faţă a aeronavei (38%).

Alege zilele nepopulare.
Cele mai încărcate perioade pentru companiile aeriene sunt zilele de vineri şi perioadele înainte de sărbători. Prin urmare, dacă aveţi posibilitatea, cumpăraţi-vă bilet pentru mijlocul săptămânii, sau cu 2-3 zile înainte de a începe febra sărbătorilor.
Da, avionul ar putea fi pe jumătate gol, însă probabilitatea că nimeni nu va coborî speteaza scaunului în momentul când aţi pus pe măsuţă ceaşca cu cafea fierbinte, este mult mai mare decât în avionul plin.

Ţine căştile la îndemână.
Desigur, ai putea avea noroc şi vecinii tăi vor hotări şi ei să tragă un pui de somn în timpul zborului.
Dar, totuşi fii gata pentru cazul în care va trebui să-ţi pui căștile, ca să nu asculţi tot zborul discuţia vecinelor despre „potlogarul Vasile” care „a părăsit-o pe Ioana de dragul Mariei ”.
În ceea ce ţine de preferințele muzicale, cercetătorii de la Universitatea din California au constatat că te relaxezi mult mai repede atunci când ascultţi muzică cunoscută, deoarece creierul nu trebuie să prelucreze informaţii noi.

Apleacă-te înainte.
A fost constatat că când corpul este aplecat înainte, frecvenţa ritmul cardiac scade.
Astfel, autorii unui studiu publicat în prestigiosul New England Journal of Medicine, recomandă să te laşi cu pieptul pe măsuţa pliantă pentru a adormi mai ușor.
Dacă această metodă vi se pare prea extravagantă, încercați să vă aplecaţi înainte, să vă sprijiniţi cu coatele pe genunchi și să petreceţi în această poziţie zece minute. După aceasta, lăsaţi-vă pe speteaza scaunului şi încercaţi să adormiţi.

Nu te supraalimenta înainte de zbor.
Este cunoscut faptul că după o cină copioasă este mult mai dificil de adormit, iar aeroportul, de obicei, oferă posibilitatea de a vă ghiftui.
Clar că, nu vă recomandăm să zburaţi cu stomacul gol, deaceea consumaţi o salată sau alte mâncăruri uşoare.

Păcăleşte organizmul.
În mod normal, înainte de a adormi, toate procesele din organism încetinesc şi temperatura corpului scade. Respectiv, poţi încerca să păcăleşti organismul şi să cobori temperatura corpului servind o apă, un iaurt rece, sau îngeţată.

LASA UN COMENTARIU

Adresa Dumneavoastra de email nu va fi afisata. Campurile obligatorii sunt marcate ( obligatoriu )